tiistai 27. lokakuuta 2009

Vieroitusoireita odotettavissa

Meillä on aina katastrofi jos kahvi tai norjalaistyyppinen ruskea juusto loppuvat. Äiti antoi joku viikko sitten tyrnejä. Aluksi ne olivat ihan hirveitä, muta vähitellen totuin kipolliseen aina iltapalan yhteydessä. Entä nyt kun ne ovat loppu?

Olen vihdoinkin saamassa loppuun Komisario Beck –sarjaa. Armollisesti viimeinen kirja on melkein kaksi kertaa pidempi kuin aikaisemmat, mutta loppuu sekin vääjäämättä. Mitä sitten voi muka lukea?

Kun lukeminen onnistuu aika pirstaleisesti eikä myöhään illalla oikein voi nukkuakaan vauvan kanssa seurustelulta, olemme päätyneet katselemaan puolison kanssa mahtavaa 80-lukuista komediasarjaa Only Fools and Horses. Tämä oli minulle tähän saakka tuntematon suuruus, mutta nyt minua kiinnostaa tavattomasti miten sekalaisen tavaran ostaja ja myyjä Derek (Del Boy), pikkuveljensä Rodney ja setänsä Albert tulevat pärjäämään. Tarvitsen tosin englanninkielisen tekstityksen pysyäkseni kärryillä cockney –englannin kiemuroissa. Suomenkielistä ei ole tarjolla. (Se mistä käytetään nimitystä "Cockney rhyming slang" on ihan käsittämätöntä!) Puolison kulttuurillinen tulkkaus on joskus välttämätöntä tekstityksen lisäksi. This time next year we'll be millionaires!

Ei kommentteja: