lauantai 30. toukokuuta 2020

Koronakevät 2020: ilmasto kiittää


Polar kokoaa ihmisten aktiivisuustietoja älykellojen sun muiden kautta. Tämän vuoden keväänä kuulemma on nukuttu enemmän ja paremmin kuin vuosi sitten. Ja ulkoiltu enemmän. En millään pysty näkemään korona-seisahdusta pelkästään huonona asiana.

Lehdissä ja netissä kiertää kuvia siitä miten hiljentyneissä kaupungeissa eläimet ottavat tilaa enemmän haltuun kuin on moneen vuosikymmeneen on ollut mahdollista. On kerrottu kilpikonnista jotka rauhassa kömpivät munimaan kun uimarannat ovat kiinni.

On raportoitu ilman puhtaudesta suurkaupunkien yllä, saasteiden aiheuttamien kuolemien todennäköisestä vähentymisestä ja siitä miten Intiassa nähtiin Himalaja kaukaa, pitkästä aikaa.

Hiilidioksidipäästöihinkin tämä seisahdus on vaikuttanut. Ei tarpeeksi, jotta muutaman kuukauden stoppi mitään ratkaisua saisi aikaan, mutta antaen esimerkin siitä miten ihmiskunnan toimilla ON merkitys.

Ilmastotutkijat ovat innoissaan. Ei tällaista koetta kukaan olisi pystynyt tieteen nimissä tekemään. Otetaan siitä kaikki ilo irti!

Ei kommentteja: