sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Tammikuu: voiton puolella

Tilanne.

Puoliso osti jääkiekkosyistä kuukaudeksi cmore -palvelun, eli olen katsonut talviurheilua kuten ennen vanhaan. Nuorimmainen on katsonut Olipa kerra avaruus. Muuten palvelu ei oikein tunnu meille tarpeelliselta.

Täitä on häädetty vaivattomalla shampoopesulla ja raivostuttavalla tsiljoonan hiuksen selkkoamisella ja munien nyppimisellä. Minulta kaverit hävisivät heti ekalla pesulla eikä muniakaan ollut. Nuorimmaisen viidakko on niin valtava, että munien nyppimistä tuntuu riittävän... ja riittävän... ja riittävän. Mistä saisi sellaisia apinoita, jotka istuisivat lapsen vieressä ja kärsivällisinä nyppisivät? Lapsi voisi opettaa sille samalla viittomakieltä ja ne voisivat keskustella lajienvälisistä eroista ja yhtäläisyyksistä.

Puoliso hiihtää. Nuorimmainen on oppinut uimaan kunnolla, ja hyppiimään altaaseen.

Lapset ovat muutenkin ihan reippaita ja ihania. Lukiolaiset tosin ovat järjestäneet meille parin viikon päähän kansainvälisyyttä, eli 1-2 vierailevaa ranskalaispoikaa asuu meillä muutaman päivän. Täytyy imuroida yläkerta.

Itse olen viikonlopun laittanut ruokaa ihanasti oman mielen mukaan. Munakoisoa juuston kera. Munakoisopizzaa. Tomaatti-vuohenjuustopastaa kanalla ja nyhtökauralla. Kokeellisia (pahoja) lettuja. Ja valmistaudun siihen, että saan matkustaa keskiviikkona muutamaksi päiväksi Tukholmaan. Ah. Tukholma. Verkostoitumista ja pätemistä tutkimushankkeen tiimoilta. Saan myös tavata ystävän, jonka kanssa olen edellisen kerran ollut samalla paikkakunnalla vuonna 2010. Ah.

Ja tammikuun on kääntynyt voiton puolelle, ja valon lisääntymisen jo melkein näkee.

Ei kommentteja: