maanantai 15. kesäkuuta 2009

Imetyslukemista

Vaihtelevaa kesäsäätä ja siis vaihteleva määrä jälkikasvua kavereineen sisällä tai pihalla. Tänään on sisäpäivä. Olemme vielä pari viikkoa kotosalla ennen kuin uskalletaan lähteä pikkuneidin kanssa ajelemaan Savoon saakka. Isompi neiti oli tosiaan viikon hevosleirillä, ja tuli lantaisena ja tyytyväisenä pois. On menossa vielä seurakunnan leiritilalle lastenleirille viikon päästä, ja sitten onkin kesän virallinen ohjelma käyty läpi.

Imetys sujuu edelleen hyvin, ja melkein on päästy eroon rintakumeistakin. Vauva pulskistuu neuvolan mittausten mukaan noin 40g päivässä, eli ei todellakaan syytä huoleen. Imettäminen on tosin sujuessaan aika tylsää puuhaa. Ellei saa pahaa-aavistamatonta perheenjäsentä jutteluseuraksi tai satu olemaan vaikkapa jalkapallopeli auki sohvan lähellä olevassa kannettavassa tietokoneessa, on kolmin vauvan ja omien ajatustensa kanssa. Vauva keskittyy aika lailla maitoon siinä tilanteessa, eli tulee laadittua mielessään pitkiä listoja (tekemättömistä töistä, ruokakauppaan, jne.), jotka unohtaa aika pian laatimisen jälkeen.

Hyvää imetyslukemista on vähän. Kirjan on oltava tarpeeksi pieni ja kevyt, ja sisällön pitää olla sopivasti kevyt muttei kuitenkaan typerä tai unettava. Kun imetin edellistä lasta, luin melkein kaikki Rex Stoutin Nero Wolfe -kirjat. Nyt on mennyt pari Christietä ja Laura Ingalls Wilderiä. Siirryin John Grishamiin. Muuten oikein hyvä, mutta kirjat ovat liian kookkaita. Painaisiko kustantaja vaikkapa Valamiehet useampaan osaan jaettuna ja pehmytkantisena?

Ei kommentteja: