maanantai 9. marraskuuta 2009

Lorvien

Viikonloppu meni lorvien. Yksi hyvä syy oli se, että podimme vauvan kanssa nuhaflunssaa, eli sain kiusata lasta nenätipoilla jotta syöminen ja nukkuminen sujuisivat. Hyvin pieni vaivahan tämä on moniin suurempiin verrattuna.

Suuremmista vaivoista puheenollen, puoliso kuuluu possuflunssan riskiryhmään, eli saanee rokotteen tällä viikolla. Nuoriso varmaan rokotetaan myös lähiaikoina. Me vauvan kanssa varmaan sairastetaan tauti ennen omaa rokotusvuoroamme...

Viikonloppua kevensi myös se, että kymmenvuotias ja viisivuotias menivät kolmeksi päiväksi mummilaan. Tällaiset eri kokoonpanoilla tehdyt reissut ovat tärkeitä näinkin isossa perheessä. Me jäljelle jääneet totesimme miten hiljaista kotona on "vain" nelistään. Laitoimme ruokia joista isosisko ja pikkuveli eivät tykkää ja annoimme isonveljen pelata jalkapallopeliä tietokoneella. Kävimme myös isonveljen, 8 vuotta, kanssa pizzabuffetissa syömässä. Kulinaristi katsoo kaikkea tarjolla olevaa ja pyytää: "Voinko minä saada tuota raakaa sipulia?" No toki. (Kun kulinaristi oli vuoden vanha, olimme käymässä joillakin ylioppilasjuhlilla. Isäntäväki huomasi, että lapsi syö melkein mitä vain ja halusi tietää makumieltymysten rajat. "Anna sille tuota papusalaattia! Se söi! Anna sille oliiveja!")

Ei kommentteja: