torstai 7. heinäkuuta 2011

Paikallisuutisia

Koti ja kunnostus

Olemme laiskaan tahtiin viimeistelleet edelliskesien piharakennusremontteja. Saunakammarin porstuan lattiaa maalataan välillä aamuisin ja autotalliakin on pohjamaalattu ja ostettu kovalevyä ja lautatavaraa ovea varten. On jotenkin terapeuttista kunnostaa ennallistaen (se on se virallinen termi) noita vanhoja rotiskoja. Laittaa itse tehdyn ja hajonneen kovalevyoven tilalle itse tehty mutta ehjä kovalevyovi. Välttää kalliita ja turhan hienoja materiaaleja; lauta, naulat ja perusmaali riittävät aika pitkälle.

Vapaa-aika

Uimassa on käyty. Järvivesi tuntuu jopa aika lämpimältä ja nuorimmainenkin kahlaa sujuvasti napaan asti. Tripodien aikaa on luettu, tänä iltana Will pakenee Mestareiden kaupungista. Yhtenä iltana tuli tarve nähdä vanha kunnon Matrix. Videovuokraamon kopio oli kulunut loppuun, eli pitikin katsoa Matrix Reloaded. Oli sekin taas näyttävä. Muuten se niin kutsuttu iltainen vapaa-aika on pitänyt yrittää käyttää liikuntaan, vaikkapa pyörälenkkeihin.

Työ ja työllisyys

Ystävän firmalle on tullut järjestettyä välillä iltaisin aineistoja. Mukavan vähän aivokapasiteettia vaativaa, mutta silti hyödyllistä työtä. Ja siitä saa palkkaa!

Ruoka

Kesällä tuntuisi järkevältä syödä tuoretta lähiruokaa, kun ruokaa ei edes tunnu tarvitsevan yhtä paljon ja yhtä usein kuin talvisaikaan. Kävin ensimmäistä kertaa eläissäni keskustassa ihan oikeassa kalakaupassa. Vaude. Vaikka mitä kaloja helppoon muotoon käsiteltynä, ei aina tarvitse syödä savukalaa jos haluaa melkein valmiin kala-aterian. Ostin ahvenfileitä, paistoin pannulla. Namia tuli.

Ihan namia tuli myös purkista kaadettuun kormakastikkeeseen sekoitetuista soijamöykyistä. Kana on nykyään niin teollista palatavaraa, että koostumuksen ja maun ja hajun mukainen ero soijapaloihin on olematon. Soijapaloja voi toisaalta säilyttää kuivakaapissa, ja kanat voivat senkin aikaa keskittyä puolestani vaikka munimiseen.

Urheilu

Kymmenvuotias oli reippain mielin kahden yön reissulla Mikkelin turnauksessa. Kaikki oli mennyt hyvin, koululla oli saatu nukuttua, ja kotiin tultiin pronssimitali kaulassa ja taas astetta isompana. Muuten ollaan kaikkien harrastusten osalta tauolla. Ylellistä.

Lapset

Kaksivuotias on ihanassa iässä. Puhetta tulee. Iltasadun jälkeen hän komensi: ”Laula! Anna tulla!” Ensin meinasin tikahtua tällä tavalla muotoiltuun pyyntöön, mutta sitten tajusin syyn: puhuimme laulusta aa tuuti lulla, anna unen tulla. Hänelle käytiin vaihtamassa Sportti-Divarista pinkki ensipyörä isonveljen vanhalla pyörällä (oiva palvelu!). Nyt jyrytään sitten päivät pitkät pyörän selkään ja selästä pois, opetellaan työntämään, istutaan kyydissä kun joku toinen työntää.

Ulko- ja sisäpolitiikka

Sukua on nähty tipoittain, sen mukaan miten he ovat ajaneet Keski-Suomen läpi. Ensi viikolla lähdemme Pohjois-Suomen turneelle näkemään heitä lisää.

Ei kommentteja: