lauantai 14. joulukuuta 2013

Olotila

Olotila: tasapainoinen, rauhallinen.

Ulkona on pimeys ja pakkanen, sisällä lämmintä ja suhteellisesti ottaen siistiä. Keittiön pöytä käännetty eri päin, jolloin koko huusholli on kuin uusi.

Kello on myöhä, koululaisilla koko viikonlopun paljon urheilumenoja, istuvat nyt sohvassa katsomassa Night at the museum. Nelivuotias nukkuu isoveljen sängyssä, kolme gerbiiliä läjässä jossain kuivikkeen seassa.

Gerbut haettiin kovalla kohinalla eilen iltapäivällä. Nyt ovat kuin olisivat olleet meillä aina. Niitä on niin hauska käydä katsomassa ja hauska on miettiä mitä tuoreruokaa antaisi ja ihmetellä miten nopeasti ne sisustavat terraarion uuteen uskoon. Onhan näitä kolmisen vuotta pohdittukin. Ehkä perheen kokoonpani olisi nyt tässä - kuusi ihmistä ja kolme eläintä.

Eilinen oli gerbiilit poislukien taas niitä akateemisen elämän suolia/suoloja. Aamupäivällä parin tunnin pläjäys seremonioita, kauniisti letitettyjä miehiä ja fiksua diskussia. Tutkimusryhmäläisen väitös. Illalla kuusi tuntia uskomattoman tunteikkaita puheita (raavaat miehet eivät häpeä itkeä karonkassa), uusia ja entisiä tuttuja ja vanhoja ja uusiakin keskustelunaiheita. Ja kilistelyä jokaisen puheen jälkeen niin että kumma kun lasit ei menneet rikki yhdessäkään pöydässä. Lähdin viisaasti pois enenn kuin yleinen halailu alkoi.

Ei kommentteja: