torstai 25. syyskuuta 2014

Ikkunasta näkyy Alpit aika läheltä

Tiistaina muutama tunti junalla, muutama tunti koneella (Ina Mayn Spiritual midwifery on aika kivaa matkalukemista), muutama tunti ihanalla sveitsiläisellä junalla, tovi seisoskelua taksiasemalla ja sitten erittäin huonon ja erittäin nuoren taksipojan kyydillä oikealle kadulle mutta toki väärään osoitteeseen. Davosissa näkee tähdet, eli katuvaloihin ei ole tuhlattu. Kännykän valolla oikean talon luo, Airbnb -palvelun kautta vuokrattuun kämppään. Salamyhkäisten ohjeiden avulla löytyi avain, ovi, valokatkaisin, lukuisa määrä huoneita ja Internet. Sänky ja kylppäri ja ah.

Eilinen oli sitten alkusoittoa koko kuukaudelle, eli aamusta iltaan koneella, ensin vanhojen töiden viimeistelyä, sitten ranskalaisen kollegan kanssa tuloksekas ideariihi, sitten syömään ranskalaisen kollegan kanssa italialais-sveitsiläisen kollegapariskunnan uuteen taloon. Ilta on kymmenen, pöydän äärellä istuu kolme naista kolmesta eri kansallisuudesta, puhumassa tiestään tieteen pariin.

Tänään sain oman työpisteen jonka koneella y ja z ovat vaihtaneet hämäävästi paikkaa ja avaimen. Kävellessäni töihin vastaan tuli rouva jolla oli kaksi hevosta ja koira. Nyt olisi aie järjestää ajatukset, paperit ja data, ja ryhtyä hommiin.

Ei kommentteja: