tiistai 20. lokakuuta 2015

Savo-Lappi all night long

Haukotus sentään. Onhan se hyvä  viettää lomaa, että olisi arjen tullen univelkainen ja uupunut? No ei vaiskaan, koko porukalla tuntui olleen jonkinlainen irtiotto rutiinista tämän syysloman aikana, se on hyvä. (Jouluun enää pari kuukautta.) (Ja aamulla ylösnoustessa oli tänään jo ihan pimeää.)

Nuorimmainen oli siis mummulla leikkimässä tiistaista lauantaihin ja koululaiset tekivät mitä tekivät, lähinnä valvoivat ja nukkuivat myöhään. Oli niillä jotain yökyliä ja sen semmoisia. Itse menin mummua ja nuorimmaista tapaamaan perjantaina, ennen kuin puoliso ja pari koululaista tulivat perässä lauantaina päivällä. Sunnuntaina oli luvassa Ilmatieteen laitoksen virkistyspäivä peliin ROPS-KUPS, Rovaniemellä. Ajoin siis lauantai-iltana tuttua reittiä Rovaniemelle.... Ihan huvikseni. Ja sunnuntai-iltana kotiin. Siihen väliin ennätti mahtua 20 tuntia paikallisten ystävien tapaamista, puhetta, syömistä, musiikkia, baseballia TV:stä ja jalkapalloa ihan livenä. Unta ehkä liian vähän. EI ehkä virkistävää, mutta hyvä mieli oli koko ajan.

Suomi on muuten muuttunut tämän turvapaikanhakijoiden ison määrän myötä, ainakin Viitasaaren ABC:n vessakylttien verran. Oli lisätty oviin käsinkirjoitetut, arabiaksi. Siitäkin tuli hyvä mieli.

Ei kommentteja: