keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Puolilomalla

Se on koululaisten syysloma. Loma melkein stressasi, sillä olimme lykänneet tälle viikolle suunnilleen kaikki syksyn koti- ja pihatyöt. Ja sitten kävi ilmi, että puolison on mentävä muutamaksi päiväksi kenttätöihin Iijoelle.

Sitten vedettiin henkeä ja päätettiin että ei kannata stressata. Isoin harteilla painanut homma oli kaatopaikalla käynti (peräkärryssä satoja kiloja huonokuntoista puutavaraa loppukesän siivoilujen jäljiltä). Se hoidettiin maanantaina, ennen kuin puoliso lähti. Sitten tsemppasin kolme koululaista urakoimaan kanssani jo kasoihin haravoidut lehdet kärryyn, ja heti tuli aikaansaanut ja hyvä mieli ja kaikki sen jälkeen tapahtunut onkin plussaa.

Ja kyllä olen ollut ahkera! Hoitanut yhden kauan rästissä olleen tapaamisen, uittanut nuorimmaista, ostanut koululaisille pullaa, vienyt roskia kierrätykseen, SIIVONNUT, ostanut albumin johon voisi laittaa kesälomakuvia. Jopa työn puolesta lähettänyt tärkeitä sähköposteja ja melkein hakenut syksyn viimeistä apurahaa.

9-luokkalainen kävi pari päivää Turussa hoitamassa pieniä serkkujaan (kuinka ihanaa, kaikkien osapuolten mielestä) ja 6-luokkalainen yökyläilee naapurin kanssa siellä tai täällä. Nuorimmaisellekin riittää lomaksi se että aamulla saa nukkua, pääsi uimaan, ja kerran naapuriin leikkimään. Onneksi.

Ja onneksi tosiaan loma oli omalta puoleltani budjetoitu juurikin rästihommien tekoon. Sääkin on tasainen eikä herätä intohimoja puoleen tai toiseen. Ja onneksi perjantaina saamme huusholliin yhden mummun ja yhden papan, ja sitten ollaan lomaviikonlopulla. Sunnuntaina minä ja 9-luokkalainen lähdemme Rovaniemelle. Minä arkistoon, hän TET-jaksolle. Puoliso lähtee Hollantiin ja tulee seuraksemme pohjoiseen torstaina aamujunalla. Meillä on siis toinenkin puolilomaviikko edessä. Ja kaksi nuorimmaista saavat nauttia täällä (koulupäivien jälkeen) isovanhempien hellästä huomasta.

Ei kommentteja: