lauantai 23. joulukuuta 2017

Varsiselleriä vaille valmis joulu

Aatonaaton ilta. Olemme ylenkatsoneet siivoamista ja ylenpalttista ruoanlaittoa ja olimme kaksi tuntia Leo's Leikkimaassa (vähän niin kuin Hoplop). Naapurin teini lähti myös mukaan. Aiemmin päivällä pojat tekivät lumitöitä (hämmästys!).

Lasten kasvaessa joulun tunnelma muuttuu, ohenee. Tuntuvat teinitkin aattoa kuitenkin odottavan ja sen rutiineja arvostavan. Mutta ehkä täytyy ottaa jotakin lisälapsia joulunpyhiksi sitten kun kaikki omat ovat kasvaneet teini-ikään ja sen yli.

Perinteistä puheen ollen. Lasagne on italialaista jouluruokaa, ja viime vuonna teimme vaihto-oppilaan mahtavalla reseptillä lasagnea tapaninpäiväksi. Nyt oli ajatus uudistaa tämä, ja ikään kuin aloittaa uusi perinne. Mutta! Kriisi! Kaupoista ei löydy varsiselleriä, ja ilman sitä ei tule lasagnea. Ja ajattelin, etten lähde varsisellerillä joulunpyhiä pilaamaan.

Kuusi on kylppärissä sulamassa. Osa lahjoista menee vielä pakettiin illemmalla. Läheisiä on muistettu puhelinsoitoilla ja erilaisia läheisryhmittymiä whatsup -viesteillä. Yhden ystävän kanssa on sovittu tapaaminen Tukholmaan tammikuuksi, ja tämä on niin harvinaista herkkua että tuntuu ihan joululahjalta. Suklaata on. Lohta on, ja ihan vähän poroa ja ihan vähän lampaan savupaistia. Luumurahkaa on.

Luntakin on. Ja vuoden lyhkäisin päivä jäi jo taakse. Kyllä tämä tästä. Joulun iloa ja valoa meille kaikille!

Ei kommentteja: