torstai 8. tammikuuta 2009

Sähkömiehen päivätyö

Sähkömies oli meillä viitisen tuntia ja ennätti laittaa kuntoon ilmalämpöpumpun sähköt, tarkistaa lastenhuoneen patterin termostaatin, vaihtaa yläkerran vessaan kunnollisen poistopuhaltimen ja laittaa ala- ja yläkerran sähköuuneihin termostaatit. Meillä on siis kaksi seitsemänkymmentäluvulla yösähköllä lämpeneviksi muutettua varaavaa pönttöuunia yhden puusellaisen lisäksi. Ovat ihan tehokkaita lämmittäjiä, hieman liiankin tehokkaita, sillä ilman termostaatteja lämpenemistä pystyi säätelemään vain lämpenevien vastusten määrää muuttamalla. Nyt uunit lämpenevät siis tarpeen mukaan – toiveena on, että ILP:in myötä tarve pienenee. Kaupan päälle sähkömies kiipesi eteläseinustalla tikkaille, ja irrotti seinältä siinä olleen täysin tarpeettoman, ruman ja valtavan suuren satellittiantennin. Me olemme tyytyväisiä sähkömiehen päiväurakkaan.

Ilmalämpöpumppu on nyt ollut päällä vajaan puoli vuorokautta. Sisäyksikkö tuli isoon eteisaulaan, ja toiveena on että lämmin ilma kiertää alakerrassa ja että hyvällä onnella pieni osa siitä livahtaa myös lämmittämään aulasta lähtevää portaikkoa ja yläaulaa. Jää nähtäväksi! Ulkoyksikkö tuli tällä sijoituksella pihan puolelle, keittiön seinälle.

Puolen vuorokauden kokemuksella osaan sanoa seuraavaa:
- Ulkoyksikön äänen kuulee hyvin vaimeasti sisälle.
- Sisäyksiköstä tulee jonkin verran huminaa ja selvä tuulenhenki, eli hyvä ettemme sijoittaneet sitä työhuoneeseen.
- Patterit on alakerrasta väännetty jo muutama aste normaalia pienemmälle, eikä eroa lämpötilassa entiseen verrattuna huomaa. Paitsi tietenkin eteisessä, jossa on lämpimämpää kuin ennen.

Raportoin kokemuksista tällä saralla sitä mukaa kuin niitä karttuu.

Ei kommentteja: