tiistai 13. marraskuuta 2012

Paljon

Vietin viime viikon ja tulen viettämään tämän viikon keittiön pöydän äärelle perustamassani toimistossa, käsitellen aineistoa, tarkastaen tekstejä ja säätäen aikatauluja ja suunnitelmia. Työn puolesta seesteinen ja toteuttava ajanjakso.

Keittiössä ja keittiön pöydän ympärillä sen sijaan on valtava määrä toimintoja, tapahtumia, tekemisiä ja ihmisiä - ei liikaa, mutta PALJON. Jos pitäisi tehdä niistä blogimerkintä ei oikein tietäisi mistä aloittaa.

Kolmevuotias valvoi vahingossa liian pitkään, ja iltasatuaikaan tulikin itku liki kaikesta, muun muassa siitä kun isoveli sanoi hoitokaveria Namuksi. Ei se ole Namu.

Isänpäivä meni isällä urheilun merkeissä, niin kun oikein olikin. Seinäkiipeilyä vanhimmaisen kanssa, sisäfutista kolmannen kanssa ja illalla sählyä koko perheellä. Sisäfutiksen aikana vanhin ja toiseksi vanhin olivat kahdestaan kotona ja halusivat leipoa joulutorttuja. Ei ollut taikinaa, eli he kaivoivat esiin ohjeen ja aloittivat voitaikinasta. Ajattelin olla kertomatta heille, että hyvin harva viitsii tehdä itse voitaikinan ja että se yleisesti katsotaan vaikeaksi työksi.

Joulun hiipivä läheisyys näkyy siinä, että kaupasta saa imellettyä perunalaatikkoa. On syöty vasta kahdesti. Pitänee hillitä itsensä, että se joulunakin maistuisi hyvältä.

5-luokkakaisella on purkki, johon kerätään helmiä aina kun koulussa ei ole tullut unohdusta (yksi ongelma sekin). Kun eräänä päivänä äidin ja pojan välit olivat vaihteeksi hiukan kireällä, poika painui askartelemaan jotakin. Tuloksena oli purkki, johon kuulemma saan helmen aina kun en ole ollut turhaan vihainen. Katsotaan nyt, kumman purkissa on ensin 30 helmeä. Päästään sitten tekemään jotain kivaa yhdessä.

Hassuista liikuntaharrasteista senkin verran, että koetan hahmottaa harjanvarren avulla miten nostetaan oikein esim. tankoa jossa on painoja. Se ei ole ollenkaan intuitiivinen asia. Ja samainen 5-luokkalainen himoitsee oppia sukeltamaan oikein.

Lapsien innostus tietokonemaailmassa on tänä vuonna Minecraft. Luulin ensin, että se on jotain hirveää, mutta siinä rakennetaankin maailmoja palikoista. Kait ne maailmat voivat olla hirveitäkin, mutta noiden maailmoissa on tähän mennessä rakennettu laivoja, kaivettu kaivoksia ja ruokittu sikoja.

Ei kommentteja: