keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Haukotellen, osa n

Tässä hyvässä työvaiheessa on se huono puoli, että kun joskus kymmenen jälkeen saa työt aloitettua ei niitä malttaisi lopettaa. Kaikkinainen ruokalistojen suunnittelu, pyykin pyöritys, harkkakuskaus ja jopa perheelle puhuminen tuntuu häiritsevältä.

No, jokaisessa hopeareunuksessa on pilvi vai miten se nyt meni.

Mutta kyllä ostaisin sellaisen palvelun (jos olisi rahaa), että joku Marttaliiton ravitsemusterapeutillinen täti istuisi meillä pari tuntia, juttelisi perheen ruokamieltymyksistä ja terveydentiloista ja ruokaan liittyvistä peri- ja muista aatteista ja kirjoittaisi sen jälkeen kuukauden ruokalistan. Ja siihen viereen joka viikon sunnuntaille ostoslistan ja työlistan siitä miten pitäisi eri kokkaukset aikatauluttaa jotta ruokalistaa pystyisi noudattamaan helposti. Ruokahuolto on niin uuvuttavaa ja olen siinä jotenkin saamaton eivätkä hyvät ideat ja aikomukset kanna juuri mihinkään.

Saisi se täti käydä kerran viikossa meillä laittamassa ruokaakin, ja pyyhkimässä pahimmat tahrat hellasta, ovista ja tasoilta.

Työn lisäksi nyt maistuu lukeminen, harrasteasioihin liittyvä lukeminen. Kirjastoista tarttuu mukaan paljon hyvää materiaalia (tosin minulla on epäilys että aika pian olen lukenut liki kaiken hyvän suomen kielellä kirjoitetun, ja harmittaa kun laajasta englanninkielisestä materiaalista on käännetty vain pieni sirunen) ja yöpöydällä on koko ajan joku kirja menossa. Kierre on valmis - aamulla klo 7 soiva kello tuntuu huonolta vitsiltä, ja töiden alku venyy sinne kymmeneen, ja kohta on taas iltapäivä tai alkuilta ja pitäisi laittaa ruokaa jne.

(Valitetaan nyt tästä kun ei mitään todellisia ongelmia ole...)

2 kommenttia:

Hanna V kirjoitti...

http://locker301-320.blogspot.fi/search/label/viikon%20ruokalista

Olisikohan tuosta apua?
Ja Ammattijärjestäjän vinkkinä: lapset rakastavat rutiineita,E ikä elämää kannata tehdä vaikeammaksi kuin mitä se jo on, joten: tee vain viikon ruokalista (niistä ruoista, jotka on edes jotenkuten terveellisiä) ja seuraa sitä viikosta toiseen, kunnes totaalisesti kyllästyttää. Viikonloppuna voi sitten vaihdella enemmän. Tyyliin: maanataina on aina keittoa, tiistaina vaihtelevasti maustettuja lettuja tai pannaria, keskiviikkona makaronilaatikkoa, torstaina kiusausta ja perjantaina vaikka nyt se pitsaperjantai...
Tai katso jonkun muun kunnan ruokalista kuin omanne ja tee sen pohjalta oma lista: http://www.vihti.fi/ajankohtaista/ruokalistat.

Ostin itse juuri slow cookerin, john voi aamulla mättää pata-ainekset ja ruoka on valmista iltapäivällä. Pitää harjoitella käyttöä. Siihen vois jopa tehdä niin, että esikäsittelyyn patoja valmiiksi pakkaseen ja laittaa aamulla sitten vaan aina pakkasesta pata-ainekset suoraan pataan ja iltapäivällä ruoka on valmis. Harjoitellaan...

Ostoslista sitten vaatii jo muuta...

Picea kirjoitti...

Kiitos Hanna ajatuksista :) Jospa se alkaa jotenkin toimia, se ruokahuoltokin...