keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Erilaisia varastoja

Viime viikonlopuksi tyhjentelivät lumivarastoja paikallisesta laskettelukeskuksesta, huudattivat lumitykkejä ja kaapivat jokaisen kiteen ojien pohjilta ja lampien jäiltä. SM-hiihdot oli saatava aikaiseksi! Ja saatiinhan ne, keskieurooppalaiseen tyyliin lumiuralle vihreään / mutaiseen maastoon. kävimme sunnuntaina paikan päällä. Näimme kun Sami Jauhojärvi hiihti parin metrin päässä kovasti! Ja muutkin tähdet! Kotiin tultua oltiin likomärkiä ja mutaisia kun lauantain auringonpaiste oli muuttunut tylsän jatkuvaksi sateeksi.

No, ylläpitäjät hoitavat latuja nyt kuin silmäteräänsä, ja harrastehiihtäjiä piisaa ympäri  vuorokauden. Tänään siellä kisaavat koululaiset. Meiltäkin on edustaja 6-luokkalaisissa! (Samaan aikaan 3-luokkalaisella on koulun sählyturnaus. Tällä viikolla kuulemma kouluissa on joku liikunnallinen viikko menossa. Näköjään. Ja pyörätkin kait olisi hyvä huollattaa...)

Täyttelen omia rautavarastojani ja odotan milloin kroppa alkaa sanoa että nyt jaksaisi vaikka jumpata taas. Päässä olevia tietovarastoja täytän lukemalla Ina May Gaskinia ja muita ihania naisia.

Hydrologian opetuksessa ollaan käyty läpi mm. pohjavesivarastoja ja kohta siirrytään lyhytaikaisempiin varastoihin, pintavesiin.

Ja puolison kanssa todettiin että NYT ovat kahdenkeskisen ajan varastot ihan typötyhjät. Niin kolisevat tyhjyyttään, että sekin on jo jotain jos käydään yhdessä kaupassa, tai lähdetään molemmat viemään tai hakemaan jotain lasta jonnekin. Muistilappu itselle - nämäkään varastot eivät saisi tyhjentyä ainakaan kovin pitkäksi aikaa, ja niiden täyttämiseen on varattava aikaa, energiaa ja muistamista.

Ei kommentteja: