tiistai 1. heinäkuuta 2014

--> Kiinnitä huomiota, ruokapostaus tässä blogissa <--

Olinpa melkein viikon kotona ja kuuluipa siihen viikonloppu ilman mitään ihmeitä menoja. Oltiinpa hyvällä ja rennolla mielelläkin vaikka maanantaina taas hajaannuttiin (minä pohjoiseen, nuorimmainen mummulaan, vanhimmainen riparileirille, miespuoliset kotiin).

En juuri koskaan laita mitään fiiniä ja paljon aikaa vievää ruokaa ja etenkään en juuri koskaan kirjoita kokkausta koskevia postauksia. Mutta kai se on sallittua?

Olin jo jonkin aikaa odottanut sopivaa hetkeä kokeilla siirappista sesamkanaa, joka tehdään tuntitolkulla hauduttamalla padassa uunissa. Nyt kokeiltiin, ja oli kyllä helppo, murea, makoisa ja niin ihana että taas tekee mieli syödä sitä (mutta kun se loppui). Kun nyt oltiin kotona ja ilta meni jalkapalloa vahdatessa, samalla oli sopivaa kokeilla myös kotona tehtyä jäätelöä. Sekin oli yllättävän helppoa, mutta aikaahan se vie ja joka tunti on muistettava vatkata. Tuotos oli ensimmäisenä iltana vetelä, mutta seuraavana hyvinkin jäätelömäinen. Mangojäätelöön tuli siis sokeria, munankeltuaisia, vaniljasokeria, maitoa, kermaa ja mangososetta. Lakritsijäätelöön sotkettiin lakristikastiketta. Luulisin että molemmista tulisi jopa parempaa vähemmällä kermalla ja sokerilla. Seuraavaksi kokeillaan soijapohjaista jädeä johon puristetaan tuoretta sitruunaa. Itse tekemällä makumaailmaa  voi laajentaa villisti vaikkapa maustekaapin kätköihin tai suolaisiin makuihin.

Ei kommentteja: