lauantai 3. tammikuuta 2015

Joululahjoja

Kun perheessä on kuusi henkeä, ei lahjoja tarvitse olla per henki ihan kamalasti ja silti kasa joulukuusen alla on melko iso. Jännitystä tuo muun muassa se, että 10- ja 15-vuotiaatkin olivat käyneet lahjaostoksilla. Mummulla ei onneksi ole varaa hankkia lahjoja, ja mummi ja pappakin ovat kohtuullisia ja asialinjalla.

Pojat saivat jotain elokuvaa ja tietsikkapeliä ja tuli meille yksi jousiasekin lisää (meillä siis on isäni pitkäjousi ja edullinen itse ostettu taljajousi). Nuorimmainen ihastui vaikka hänen pinkit linnansa ja poninsa oli kirpparilta. Sukkiksetkin olivat ihanat. Ja kohteliaasti hän sanoi vain ”aha” siihen, kun yhdessä paketissa oli sampoota…

Jotain lahjoja jäi lupausten asteelle. 13-vuotiaan kummisetä oli lahjoittanut kymmenen kerran uimakortin (jahka se ostetaan). Stigat ovat meillä ihan rämiä, ja asia luvattiin hoitaa kuntoon loppiaisen jälkeen. Kameran lisäosaa luvattiin mennä katsomaan vanhimmaisen kanssa sitten kun 16 vuotta tulee mittariin parin viikon päästä.

Aikuisväestö ihastui eniten puolisolle ostamaani Joe Hisaishin musiikkia sisältävään nuottikirjaan (joka on kokonaan japaniksi) ja puolison minulle koostamaan, vuoden 2014 musiikkia (ja sellaista musiikkia, jota olen paljon vuoden 2014 aikana kuunnellut) sisältävään CD:hen. Levy on mainio kooste vanhaa (kuten Dave Lindholmia ja Juicea) ja uutta (kuten Scooteria ja First Aid Kitiä) samoin kuin sellaista, jota ei kuluneen vuoden aikana päässyt pakoon (Loop –musiikkia, Teflon Brothersin Kendo Anthem, Mustaa Barbaaria).

Ei kommentteja: