maanantai 26. tammikuuta 2015

Artikkelimörköjä, monipuolisia viikonloppuja ja kohta taas tien päälle

Viikko avautuu arkistossa istumisen, Rovaniemelle ajamisen ja kaiken siellä ja lähimaastossa hoidettavan tekemisen sillisalaattina. Mausteeksi ehkä lapsikatraan kanssa uimaan tänä iltana.

Viikosta on siis tulossa työteliäs mutta mukavalla tavalla, ja siksi ärsyttää että olkapäällä istuu yhden korjauksen alla olevan artikkelin ehdottoman-viimeinen-ja-ahdistava takaraja - lauantaina. Ei tässä muuten mitään mörköä olisi, mutta yksi artikkelin kirjoittajista on ruotsalainen kollega, jolle on aivan mahdotonta pitää takarajaa tai ylipäätään saada korjauksia tehtyä. Tämä on toinen työ, jota teen hänen kanssaan, ja todennäköisesti viimeinen. Tutkimushommissa (tai missään muuallakaan) harva asia on raivostuttavampaa kuin se, että luvataan eikä tehdä (ja laaditaan kirkkain silmin epärealistisia aikatauluja, joissa ei pysytä). Ei sitten luvattaisi. Se olisi rehellisempää ja antaisi toisille osapuolille mahdollisuuden miettiä kuka sitten tekisi ko. asian vai olisiko varattava omaan kalenteriin aikaa sitä varten. Pah.

No onneksi viikonloppuna olimme ihanasti irti tutkimuspaineista. Olin doulaushommista ystäväksi tulleen pienimuotoisissa valmistujaisissa puhumassa keski-ikäisesti kurahousuista ja sisäilmaongelmista (haukotus)... Nuorimmainen kävi kahdesti hiihtämässä ja kerran kaverilla (valtavaa, hänkin alkaa olla välillä poissa kotoa)... Vanhimmainen teki ruokaa ja käytiin hänen kanssaan tutustumassa tuttavaperheen koiriin, joita tytär ehkä alkaa käydä viikoittain ulkoiluttamassa... Puoliso hiihti joka välissä... Keksittiin nuorimmaisen ja puolison kanssa monimutkaisista lautapeleistä a) versioita joita voi pelata 5-vuotiaan kanssa (pelistä Powergrid) tai b) alle puolessa tunnissa (pelistä Menolippu). Peliteema alkoi jo perjantai-iltana, kun eräs äitiystävämme otti itselleen muutaman tunnin aikaa ja tuli pelaamaan kanssamme Attikaa. Peli oli mieluinen, mutta 100% keskittymistä ei oikein saatu aikaiseksi kun yksi kolmesta pelaajasta joutui välillä hakemaan yhden lapsista jostain harrastemenosta, vielä kun samalla leivottiin myös sämpylöitä ja täytettiin tiskikonetta.

Ei kommentteja: