maanantai 20. huhtikuuta 2015

Vaalianalyysi

Tulipa jännättyä vaaleja. Saatiin puolison kanssa ensinnäkin käytyä äänestämässä kaikessa rauhassa, jalkapatikassa, kun nuorimmainen oli kaverisynttäreillä. Saatiin tingittyä vielä viidesluokkalaisten vaalikahvilasta kaksi pullaan hintaan 95 senttiä, kun enempää käteistä ei ollut.

Ennakkoäänten tulos näytti siedettävältä, mutta kyllä se siitä paheni. No, toivotaan että Keskusta saa väännettyä kasaan hallituksen joka tekee järjellisiä päätöksiä - tai siirtää mahdollisimman paljon päätöksentekovaltaa ihan sinne ruohonjuurien tasalle. On kai se teoriassa mahdollista. (Ministeriössä työskentelevä ystävä toivoi yksinkertaisesti hallitusta, joka kykenee tekemään päätöksiä. Ihan sama hyviä vai  huonoja, kunhan tulisi vaihteeksi päätöksiä niin että virkamiehet voisivat tehdä JOTAIN.)

Perussuomalaisissa hirvittää se, että ympärilläni on oikeasti niin paljon ihmisiä, jotka ajattelevat niin eri tavalla kuin itse.

Vasemmistopuolueilla ei mene hyvin. Vaikka ne sentään tajuavat että raha on sopimus, sitä ei oikeasti ole olemassa.

Vihreiden vaalivoittoa lienee lupa tuulettaa, tuli hiukan yllätyksenä ainakin minulle.

Noin 70 prosentin äänestysinnon voi tulkita kahdella tavalla. Suurin osa väestöstä on sitä mieltä, että tämä edustuksellinen demokratia on ihan ookoo tapa hoitaa yhteiskunnan asioita, sen voi nähdä niin. Tai toki halutessaan niinkin, että Suomen suurin puolue on niiden, jotka haluaisivat järjestää päätöksenteon ihan eri tavalla (Noin 30% äänioikeutetuista ynnä tietysti ne 16537 hylätyn äänestyslipun jättänyttä). 

Ei kommentteja: