perjantai 22. tammikuuta 2016

Vanhemman roolissa

Piti päivittää tietoihin, että lapset ovat 6-17-vuotiaita. Olisi ehkä pitänyt päivittää ilman mitään omien lasten synttäreitäkin, onhan lisälapsemme sen 17v. Mutta kun omakin vanhimmainen pääsi vyörähtämään vuotta vanhemmaksi viime viikolla!

Minusta on ihan hassua, että hän on jo sen ikäinen. Minulla on edelleen usein sellainen olo, että olen kirjoittaja ja lukija ja luonnontieteilijä joka vaan esittää olevansa myös äiti. Kuinka kauan menee, että jokin tuollainen rooli tuntuu ihan oikeasti omalta itseltä? Sitten kun on jo isovanhempi, ehkä sitten?

Ja nyt tästä putkesta on kohta jo lähdössä ensimmäinen yrittäjä, itsenäiseen elämään. Onneksi hän ei ole lähdössä ihan vielä. Edessä on hänellä vielä kaksi ja puoli lukiovuotta, ja siihen väliin yksi vaihtovuosi Italiassa. Vai pitäisikö se vaihtovuosi laskea itsenäiseksi elämäksi?

En tiedä. Kiva on ollut tuon meidän vaihtarin kanssa, vaikka toki pakkaseen olemme väsyneet jo kaikki. Ehkä huomenna IHAN OIKEASTI lauhtuu. Pari viikkoa ollaan nyt jaettu huusholli. Kohta alamme molemmat osapuolet kaivata aktiivisia kieliopintoja. Minä halua oppia italian kellonajat hieman tarkemmin. Ja miten sanotaan takana, edessä, päällä, alla... Hän haluaa oppia lisää käyttökelpoisia fraaseja.

Ei kommentteja: