tiistai 1. tammikuuta 2019

Uudelle vuodelle

Pikapäivitys joululomalta vuoden vaihduttua.

Täällä ollaan. Vanhimmainen täyttää pian 20v, mikä saa ajattelemaan että itse ei ole enää parikymppinen. Toiseksi vanhimmainen pärjää briteissä vaihdossa, on osannut ostaa uusia vaatteita ja käydä parturissa. Mutta jouluna oli ikävä kotiin. Kolmanneksi vanhimmainen on kevyesti teini-ikäinen, mutta kyllä sen kanssa pärjää. Nuorimmainen kasvaa fyysisesti ja henkisesti ja on muun muassa oppinut lukemaan oikeita kirjoja ja uppoutuu tämän joululoman ajaksi Soturikissojen maailmaan.

Vaihtarimme tuntuu olleen meillä aina; hyvin pärjätään. Onhan thaimaalainen kansanluonne erilainen kuin esimerkiksi italialainen oli, mutta mielestäni isoja ongelmia ei ole ollut. Lumen ja kylmän kanssa on opetettava olemaan ihan kädestä pitäen, ja paljon avata tapoja ja asenteita ja historiaakin. Mutta kiintoisaa tämä on. Onneksi hän on koko vuoden, ja saa kokea sen mielettömän tunteen kun alkaa tulla taas valoisaa ja lämmintä ja maailma aukeaa toukokuussa.

Puoliso hiihtää ja rakentaa minulle myöhästyneeksi joululahjaksi sängynpäätyä.

Äitini on kuulemma tullut vanhaksi (no, ikää on kohta 83v) ja harkitsee vakavasti muuttoa kaupunkikaksioon.

Entä minä?

Loma on paikallaan, saa nukkua ja syödä hyvää ruokaa (vaikka sokeria tuleekin syötyä aina joululomalla liikaa eikä unikaan enää loppuvaiheessa maistu). Tehdä pieniä rästihommia koneella, joita ei normiarjessa jaksa tai ehdi. Työsopimukset ovat voimassa elokuulle ja ensi kuussa saa hakea mielenkiintoista viisivuotista tutkijapestiä. Ammatti-identiteetti on kohdillaan ja rahat suunnilleen riittävät. Kesällä tehty leikkausoperaatio tuntuu palauttaneen voimia ja esim liikuntaharrastushalun, eli katson vuoteen 2019 paljon toiveikkaampana kuin mitä olo oli esimerkiksi kaksi vuotta sitten. Tuntuu tosi hyvältä ajatella että ensimmäistä kertaa elämässäni omistamani kuntokeskusjäsenyys tulee varmastikin käyttöön.

Elämässä on edelleen tärkeitä ihmisiä, hyviä kirjoja ja intoa puskea omia hommia eteenpäin. Mitä muuta sitä tarvitsisi?

Ei kommentteja: