maanantai 31. lokakuuta 2011

Monin merkein

Viikonloppu meni monissa merkeissä. Vanhimmainen oli viikonlopun kirkollisissa menoissa pääkaupunkiseudulla, mukana oli ystäväperhe ja monta tuttua ja pappakin oli ja yösija oli mummin ja papan luona. Eli sopivassa määrin vanhaa, uutta ja lainattua ja rattoisaa oli ollut. Alkaahan hän olla jo aika iso ja pystyvä. Jopa niin, että tulivat kolmen nuoren naisen voimin junalla itsekseen kotiin Keski-Suomeen.

Me muut pysyimme, emme ehkä kotinurkissa, mutta kotipaikkakunnalla kuitenkin. Puoliso ehti liikuntaharrastaa ja ehdimme myös laittaa (hip hei ja jee jee) seuraavan roikkumassa olleen kotihomman eli vaatehuoneen hyllyt loppuun. Tuntuu ja näyttää kivalta, kun kaikki pahvilaatikot ja nyssykät meni takaisin sinne makuuhuonetta täyttämästä. Ja jopa niin että niille on paikka! Taidetaan me olla aika keski-ikäisiä, kun tavaroille alkaa olla omat paikkansa.

Sunnuntaina tomutin omaa harrastustoimintaani ja lähdin ekaa kertaa käymään Imetyksen tuki ry.:n syyskokouksessa, joka oli sopivasti Jyväskylässä. Ehdin olla viikonlopun tapahtumasta kokonaiset kaksi tuntia paikalla, mutta pääsin aistimaan tukiäitien keskuudessa vallitsevan tunnelman (lämpöinen, realistinen ja aika nauravainen), tavata jyväskyläläistä toimintaa pyörittävät naiset ja luvata tulla mukaan tukiäitikurssille jahka ehdin, ihailla kokoustamista jonka aikana vauvat konttaavat lattialla ja isommat nukkuu päiväunia kaiken keskellä. Kahden tunnin kokemuksella sanoisin, että tuon kaltainen toiminta on vapaaehtoistoimintaa jossa oma kokemus ja kyvyt tulisivat käyttöön. Ja olisihan se sääli laittaa vauvaosaamista varaston hyllylle, jos sitä on vuosien saatossa päässyt itselle kertymään. (Ja on ihanaa, kun itsellä alkaa taas lasten kasvettua olla voimia ja aikaa kaikkeen tähän, vaatehuoneisiin ja järjestöihin!)

Sunnuntai-iltana saimme vielä tarjota makaronilaatikkoa ja karjalanpiirakkaa vuodeksi Jyväskylään työskentelemään tulleelle japanilaistutkijalle. Söi kohteliaasti.

Nyt ahkerasti metsästämään pomojen allekirjoituksia syksyn viimeiseen apurahahakemukseen, ja sitten töiden edistämisen pariin hop!

Ei kommentteja: