keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Koronakevät 2020: liikuntaa!

Kun harrastekalenterit yhtäkkiä tyhjenivät, iltoihin jäi lasten osalta jalkapallon, ilma-akrobatian ja salibandyn kokoiset aukot. Puolison kestävyystreenaukseen poikkeustila ei ole vaikuttanut millään lailla mutta itse ei ole päässyt uimaan eikä jumpille eikä kumpikaan meistä ole päässyt aikuisryhmän yleisurheilutreeneihin. Ihanaa on ollut tavallaan kun näitä ei ole ollut kalenterissa. Mutta jotakin on pitänyt keksiä ettei ihan kasva sohvaan tai työpöytään kiinni.

Välillä on ollut jotenkin flunssaisia tai muuten vetämättömiä viikkoja, mutta myös sellaisia joiden aikana on tehty monta kertaa monia kivoja juttuja, välillä jopa yhdessä. Poika 16v on käynyt potkimassa palloa yhden kaverin kanssa ja välillä jopa juoksulenkillä. Poika 18v on maannut sängyssä satunnaisia kuntopiirejä ja pyöräilyjä lukuunottamatta. Tyttö 11v on pyörinyt loputtomasti voimistelurenkaissa ja ilmajoogakankaassa (kevään paras heräteostos), hyppinyt ja pomppinut ulkona, miilustanut metsässä kaverin kanssa, pyöräillyt ja testannut varastosta löytyneitä rullaluistimia. Liikettä on riittänyt.

Puoliso on juossut.

Vanhimmainen on tahollaan käynyt lenkillä ja kuntopiireillyt, pedantisti ohjelmansa mukaan.

Minähän kävin ostamassa piikkarit (kevään toiseksi paras heräteostos) kun kuulin että kaikki menee kiinni ja perutaan. Olen käynyt noin kerran viikossa joko yksin tai puolison tai tytärten kanssa muistelemassa mitä pikajuoksutreeneissä tehdään. On vähän lämmitelty ja juostu koordinaatiojuoksuja ja sitten otettu muutamia lähtöjä. Se on ollut kivaa. Ihan on uskallettu mennä urheilukentälle.

Sitten on ollut vähäisessä määrin kävelyä (sauvoilla tai ilman) ja pyöräilyä ja pihahommia. Olisi voinut olla enemmänkin, mutta kun työ vie ihanasti kun ei ole pakko lopettaa tiettyyn aikaan. Joo joo, hyötyliikuntaan laitettu tunti on kuin rahaa pankissa, mutta kun ei muista/jaksa/viitsi.

Suunnistamassa käytiin kerran nuorimmaisen kanssa mobo-sovelluksen kanssa. Oli ihan kivaa.

Netistä on etsitty ja löydetty kotona tehtäviä mielekkäitä treenejä. Taekwondo ei ottanut tulta. Eikä barre. Kuntokeskuksen kautta olen sen sijaan tehnyt yhtä ja samaa ohjelmaa pumppia (onneksi kotoa löytyi varusteita) ja yhtä ja samaa ohjelmaa bodybalancea. On ollut mukava pitää ne mukana viikko-ohjelmassa, vaikka sitten omassa makuuhuoneessa ja aina samoilla ohjaajien sanoilla. Rentouttava on ollut kuntokeskuksen ihanimman ohjaajan vetämä 55 minuuttinen kehonhuoltoa. Aikuisen ilmajoogaan meidän huoneemme on liian matala, mutta enpä uskaltaisikaan. Kivan puolituntisen löysin kuitenkin youtubesta, missä käytetään liinaa lähinnä venyttelyn tukena.

Pakko sanoa taas: tarvitsisin kotonakin vuorokauteen muutaman lisätunnin, niin että ehtisin hyödyntää kaiken tämän kivan liikuntatarjoilun JA tehdä mukanavievää työtä JA ehkä huolehtia kodin ihmissuhteista ja ruokahuollostakin. JA lukea JA katsoa Le Bureau Ylen Areenasta.

Ei kommentteja: