maanantai 13. toukokuuta 2013

Täysipainoista kesäelämää

Nyt tarkenee. Ihanaa kun nyt tarkenee.

Oli sellainen täysipainoinen kesäviikonloppu, että se tuntui viikon lomalta. Ja olisi oikeastaan ihan valmis jäämään kesälomalle. Lapsetkin olisivat. Toukokuussa koulu häiritsee ikävästi muuta elämää (etenkin kun lepät eivät enää kuki täydellä höyryllä ja muille lapset eivät oikeastaan niiskuta niin paljon).

Lauantaina olimme mukana kadun perinteisessä kirppis-tohinassa. Omilla tavaroilla ei paljon rikastuttu, mutta jäi meille tuottoa vaikka ostettiinkin polkupyörän turvaistuin rikki menneen tilalle, hyvät luistimet, sitruspuristin, ja kantoliina esikoistaan odottavalle tuttavaperheelle.

Sunnuntaina tytär oli luvannut leipoa aamuksi kakun, kun hänellä ei ollut mitään koulussa tehtyä äitienpäiväksi. Sain nukkua urakalla pitkään, kun jälkikasvu leipoi. Kävivät vain kahdesti kysymässä missä on se-ja-se. Ja kakku oli hyvää.

Loppu äitienpäivä meni perinteikkäästi pihalla. Haravointia, lehtien/oksien kärräystä peräkärryyn, kasvimaan suunnittelua, pajujen karsimista, leikkimökin siivoamista. Syvästi tyydyttävää toukokuu-touhua. Välillä puoliso istui autotallin nurkalla dremel kädessään, ja hioi puutyötä paljaan taivaan alla. Ah.

11-vuotias oli kotona nukkumassa. Muu aika meni kavereiden kanssa Jyväsjärven rannassa onkimassa. Lauantaina saalis oli lahna ja säkillinen särkiä. Perkaussession jälkeen totesivat, että seuraavan kerran jätetään särjet järveen. Sunnuntaina oli saaliina ahvenia ja märät vaatteet laiturilta liukastumisen seurauksena. Tänään menevät illaksi uudestaan.

9- ja 14-vuotiaat pyörivät osan päivistä kotona, välillä menivät kavereille suoraan metsän läpi tai pyörällä. Välillä kaverit olivat meilläkin. Olen niin iloinen siitä, kun asuinalue on sellainen että kavereita riittää, ja että siellä voi liikkua paikasta toiseen helposti ja itsenäisesti.

Kohta 4 täyttävä nuorimmainenkin laajensi sosiaalista piiriään leikkimällä kahteen otteeseen naapurin 2-vuotiaan tytön kanssa. 2-vuotiaan äiti oli oikein iloinen siitä, että saadaan alulle helppo ja varmasti ajan kanssa mukava leikkisuhde!

Ei kommentteja: