Tässä lista, toistaiseksi lyhyt, nirson kun on. Toivottavasti pitenee kun kokeilut jatkuvat.
- KAURAKERMA maistuu yhtä hyvältä tai vähän paremmalta esim. kanakastikkeessa kuin tavallinen ruokakerma. Ruoan rakenne ja olemus pysyvät myös ennallaan.
- KAURAMAITO toimii lettutaikinassa ihan samalla lailla kuin tavallinen maito, ainakin kun kananmunat ovat edelleen mukana. Soija- ja riisimaitokokeilut eivät olleet ihan yhtä onnistuneita.
- Tex mex -tyyppisissä ruokalajeissa meillä ovat jo kauan korvanneet jauhelihan SOIJAROUHE-PAPUPÖPERÖT. Jauheliha vaan ei tunnu istuvan esim. tortillan täytteeksi. Pöperössä voi olla mukana valkoisia, ruskeita tai kidneypapuja, mielellään useampaa kuin yhtä sorttia.
- Omassa aamupalassani olen huomaamattani korvannut tavallisen hedelmäjugurtin vastaavalla SOIJAJUGURTILLA, tykkään siitä sitruunan makuisesta. Ja maustamaton soijajugurtti toimii tavallisen luonnonjugurtin tavoin smoothieissa ja vastaavissa.
- TOFU- TAI KAURAJÄÄTELÖ on minusta samanlaista kuin maidosta tehty. Valikoima vaan on suppeampi. Oi nami kun on hyvää se suklainen kaurajäätelö.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti