perjantai 13. maaliskuuta 2015

Laidasta laitaan

Ihan kumma työmarkkinatilanne itsellä. Maanantaina pitäisi varmaan lähettää kassalle varmuuden vuoksi päivärahahakemus, kun olen teoriassa kai muutaman kuukauden "työtön". Tuntiopetukset alkaa ensi viikolla ja seuraava työpätkä kesäkuussa, eli eihän tämä mikään paha tilanne ole, etenkin kun kirjoitustöitä on vaikka millä mitalla ja hiukan vapaampi aikataulu ei koululaisten keväthyysäämisen kannalta ole haitaksi.

Mutta voi olla myös, että syksyllä palaan kassan päivärahojen pariin, tai erittäin niukan apurahan pariin. Sitten ei ylimääräisiä ostella. Mutta toisaalta on vapaat kädet ja aikaa, aikaa. Tavallaan vapauttava ajatus.

Toinen ääripääkin on mahdollinen. Huhtikuussa ratkeaa kovan tason tutkijapaikat, joita olen hakenut. Samoin olen hakenut high-level hallinnollista hommaa täältä yliopistolta. Jos jompi kumpi noista sattuu tärppäämään, sitten tuleekin palkkaa ikkunoista ja ovista. Mutta on vastuullista tehtävääkin, ja oma aika suppenee oikeasti iltoihin, viikonloppuihin ja kertyneiden lomien ajalle.

Miten voi olla näin kahtajakoista tämä elämä?

Ei kommentteja: