maanantai 1. kesäkuuta 2015

Selvittiinpäs taas

On kesäkuu. Selvittiinpäs yli pimeästä ja pakkasesta; taas voi lukea illalla sängyssä ilman keinovaloa ja sammuttaa patterit muutamaksi kuukaudeksi.

Viikonloppuna juhlittiin isovanhempien voimin kesäntaitteen synttärisankareitamme, joista tuli/tulee 6- ja 14-vuotiaat (!!). Vieraistakin selvittiin hymyssä suin.

Koululapset nukkuvat maanantaita autuaasti yli puolenpäivän, kun selvisivät taas yhdestä kouluvuodesta ja saivat kouriinsa vähintäänkin tyydyttävät todistukset. Isoinpana juttuna tietenkin se, että vanhimmainen sai oppivelvollisuutensa kunnialla pakettiin. Oltiin lauantaiaamuna puolison kanssa liikuttumassa yläkoulun kevätjuhlassa ja tuli taas niin hyvä ja luottavainen mieli tuosta koulusta. On se niin kiva, että siellä tulee joku meiltä olemaan vielä monen monta vuotta.

Vanhimmainen sai ansaitun matikkastipendin, jännää reilun viikon lukiovalintoja, ja on onnistunut täyttämään kesäloman parilla viikolla kesätöitä (hampurilaisravintolassa), parilla viikolla intensiivistä hevostelua ja sitten vaihtelevalla intensiteetillä koirien ulkoilutusta, lisää hevostelua ja kuulemma hieman yleisurheilua. Taidamme antaa tytön tehdä melkein mitä mielii tämän kesän.

Ja minä olen viikon päästä jo pohjoisessa, mummun kanssa, aloittelemassa kolmen kuukauden päivystyspestiä. Selvittiinpäs tähänkin asti, varmaan tästäkin!

Ei kommentteja: