perjantai 11. elokuuta 2017

Ihme: toimiva vegaaninen kahvimaito

Minun piti joskus päivittää listaa, jonka tein taannoin toimivista eläinperäisten ruoka-aineiden korvikkeista. Enpä ole muistanut - ehkä siihen voisi lisätä mock duckin, jos "kanamaista" tuntua haluaa ilman kanaa... ja nyhtökauraan olen ihastunut, tomaattimaustetusta versiosta tehtyjen pyöryköiden muodossa etenkin (ne eivät kerta kaikkiaan säily, teinpä kuinka paljon tahansa).

Mutta suurin ihme on tässä: Oatlyn ikaffe, eli kahviin laitettavaksi tarkoitettu "maito"juoma toimii ihan oikeasti! Se ei maistu pahalta tai kookokselta, kahviin ei jää myöskään kitkerää kahvinmakua eikä kahvi näytä sen kanssa luotaantyöntävältä, se ei juoksetu, eikä ole vesimäinen. Jos sen jaksaa lämmäyttää ja vispata (kahden minuutin homma), arkikahvistaan saa ihanan lattemaisen jossa on hiukan vaahtoa päällä. Wau!

PS. Alpron soijapohjainen "for professionals" on testattu myös. Tuote on ehkä tehty enemmän vaahto edellä, eli kestävän vaahdon saa aikaiseksi ihan kattilassa vispaamalla. Maku ja yleinen tuntuma jää hiukan Oatlyn tuotteesta. Mutta täydestä menee tämäkin. 

Ei kommentteja: