maanantai 9. lokakuuta 2017

Hyvä sunnuntai

Meillä on harvoin yhtä rauhallista viikonloppua kuin kulunut viikonloppu oli. Oli siinä jotain pieniä paikallisia menoja, mutta itse pystyin melkein koko ajan olemaan kotosalla ja jopa tekemään ei-välttämättömiä asioita, kuten pelaamaan Menolippua.

Ja sunnuntain pystyi pitämään sellaisena kuin sunnuntai on hyvä vähintään kerran kuussa pitää. Ehtii kunnolla päivittämään kalenterit, ja setvimään mitä alkavan viikon päivinä tapahtuu. Miettiä, mitä minäkin päivänä syötäisiin ja mitä ruoka-aineita siis tarvitaan. Käydä kaupassa. Selkkoa esiin lasten talvivaatteet ja kirjoittaa ostoslistan tarvittavien talvikenkien ja -takkien osalta.

Ehtii hiukan siistiä huushollia. Vaihtaa muutamat lakanat (olen jo muutaman vuoden ymmärtänyt mitä Vuosaaren aikanen naapuriystäväni, viiden lapsen äiti, tarkoitti kun puuskahti ettei ymmärrä mikä häneen meni, kun rupesi vaihtamaan kaikkien perheenjäsenten lakanoita samana päivänä). Ja puhtaita pyyhkeitä vessoihin. Järjestämään keittiön pintoja esille. Vähintään kurkistaa pihalle, ehkä hiukan haravoidakin.

Arkiviikko on huomattavasti helpompi aloittaa kun talo ja kalenteri ovat auttavassa järjestyksessä, vaatteet ja astiat puhtaina ja kaapeissa ruokaa. Harmi että tähän tilaan pääsee korkeintaan joka neljäs sunnuntai.

Ei kommentteja: