maanantai 18. kesäkuuta 2018

Merkkivuosia

Viikonloppuna oli Tikkakoskella Ilmavoimien satavuotisjuhlat, ja siellä oli 16 000 ihmistä ihmettelemässä. Myös meidän 17-vuotias ilmailuinnostuja.

Taloon muuttamisesta tuli viikonloppuna kymmenen vuotta. No, on se lapsikin kasvanut aika paljon, joka silloin nelivuotiaana seisoi ovensuussa ja osoitteli sormellaan minne mikäkin huonekalu olisi menossa.

Itsellä iso huojennus siitä, että neljän työreissun viiden viikon jakso on takana. Jakso ennakoitiin ja myös todettiin raskaaksi. Nyt alkavat työasiat olla sellaisessa ojennuksessa, että muutaman kirjoitus- ja sähköpostipäivän jälkeen voisi laskeutua juhannukseen, ja kohti lomaa. Futista tulee telkkarista joka päivä, koko päivän. Ah.

Meillä nukkuneet biologitkin lähtivät viikonloppuna. Toinen joutui viimeisenä aamuna heräämään aamuneljältä. Toinen oli pudottanut puhelimensa suohon Pyhä-Häkissä. Ja toisaalta nähnyt liito-oravan Jyväskylässä. Tyytyväisiä olivat.

(Biologeista kun on puhe, pakko kertoa millaista maastotyötä yksi läheinen kollega oli päässyt tekemään. Olivat sahanneet isojen haapapuiden yläoksilta lehtiä irti, 15m pitkällä sahalla! Vähän oli kuulemma pelottanut.)

Ei kommentteja: