tiistai 29. syyskuuta 2009

Ihana nuohooja

Viime lämmityskautena meillä oli suuria ongelmia olohuoneen pönttöuunin kanssa. Luulimme, että kyse on uusavuttomuudesta tulisijojen kanssa, ja kärsimme ensin savusta ja sitten takattomuudesta koko talven. Eilen kävi uuden kauden avaukseksi nuohooja. Sanoi, että jotain siellä hormissa oli, ei meinannut millään saada harjoja läpi. Että olisitte ihmeessä soittanut heti, kun ei uuni alkanut vetämään. Jaa, kai sitä voisi pyytää apua tosiaan herkemminkin.

Nostettiin porkkanat maasta. 71 kappaletta, joista osa tosin pikkurillin kokoisia. Perunat eivät tänä vuonna ehtineet kasvaa kovin isoiksi, mutta kun laskee mukaan salaatin, persiljan ja muutaman mansikan, voi kasvimaahan olla ihan tyytyväinen.

Syksyn lehtiä on taas ollut omiksi tarpeiksi. Tänä vuonna ei laiteta enää mitään tontin taakse metsään, ja lehtikompostoritkin ovat vielä hieman vaiheessa. Ajateltiin siis kustantaa yksi käynti Mustankorkean jäteasemalla ja ruvettiin lastaamaan lehtiä peräkärryyn. Haravoidessa ehtii ajatella kaikenlaista. Jos ei ole romaanin juonta punottavana, voi aina miettiä milloin pihojen ja puutarhojen biojätteestä tulee kauppatavaraa. Eikös ne siitä biojätteestä tee nykyään kompostia, josta kuulemma tarvittaessa voisi vaikka väsätä kaasuvoimaa kansalaisille? Jospa joskus ei tarvitsekaan maksaa viedessään lehtiä ja oksia, vaan sensijaan saa hinnan kuormastaan kilojen mukaan?

Ei kommentteja: