torstai 24. syyskuuta 2009

Vasaralla töitä

Saunakammarin remontti on ollut seisauksissa jo pidemmän aikaa, puolison flunssien ja lukuisten muiden kiireiden takia (näistä lisää tuonnempana). Kohta tulee talvi! Ikkuna on saatava uusittua ennen kun pakkaset tulevat, viimeistelyt saavat jäädä ensi keväälle. Ihan aluksi ajateltiin, että uusi ikkuna on laitettava ihan huoneen lämpimänä pysymisen takia. Sitten iski laiskuus, ja rahapula, ja ajateltiin että maalataan nuo vanhat karmit ja annetaan sen vanhan olla vielä toistaiseksi. No, kun puoliso meni aloittamaan maalaushommaa, hän onnistui jollakin konstilla iskemään vanhan lasin hajalle vasaralla. Siinä ratkesi siis sekin pulma, ja ikkunan mittaaja tulee vielä tällä viikolla…

(Tuosta vasarajutusta tulee mieleen erään kollegan vuosia sitten kertoma tarina. Tarina on aina ollut mielestäni hirmu hauska, mutta valitettavasti olen unohtanut sen yksityiskohtia. Kun koetan kertoa sitä muille, alan nauraa kesken kaiken, ja unohduksista ja tyrskähtelyistä johtuen toiset eivät lainkaan saa jutun punaisesta langasta kiinni ja tarinan vastaanottona on yleensä kohtelias ’jaahah’ ja keskustelun jatko jostain ihan muusta aiheesta. Tarinassa kollega on merentutkimuslaivalla, jonne on otettu mukaan myös joitakin harjoittelijoita. Joku näistä harjoittelijoista tulee kannelle veri päästä valuen, ja kysyttäessä selittää lyöneensä itseään vahingossa vasaralla päähän. Eikö ollut hassua? Eikö?)

On pitänyt kirjoittaa jo monta päivää pitkä poliittinen sanomalehtikatsaus, mutta jääköön sekin tuonnemmaksi. Ajankohtaisena asiana mainittakoon kuitenkin ramadanin loppu viime sunnuntaina. Islamilaisen paastokuukauden päättyminen näkyi Jyväskylässä lähinnä lehtien sivuilla. Itäisessä Helsingissä se näkyi myös maahanmuuttajien joukkovaelluksena hampurilaisravintoloihin seuraavana arkipäivänä.

Ei kommentteja: