tiistai 20. joulukuuta 2011

Toiseksi viimeinen

On toiseksi viimeinen työpäivä täällä tällä kertaa. Käyn läpi työstämäämme artikkelia, niin että sen voisi lähettää lehteen viimeistään huomenna. Huomenna pitää tehdä varmuuskopiot kaikista töistä, siivota pöytä ja hylly ja palauttaa puhelin, kone ja avaimet. Sanoa hei hei ihan mukaville kahvipöytäseuralaisille - aika vähän yhteistä tekemistä näiden ihmisten kanssa tietenkin on ollut, kun teemme ihan eri asioita. Mutta henki tässä työyhteisössä on ollut hyvä.

Joulu tulla jollottaa ja sen huomaa kotona hauskasta lahjakuhinasta (lapsetkin piilottelevat tekemiään tai jopa omilla pennosillaan ostamiaan lahjoja, kivaa) ja siitä että pitäisi varmaan ruveta käymään ruokakaupassa ja loppuviikosta tehdä hirvipaisti valmiiksi ja ehkä jotain muutakin pientä. Kaivaa arabiankakku pakastimesta ja kuorruttaa se. Muistaa ostaa omenia ja lohta. Siivota sen verran, että kynttilöille ja koristeille olisi tilaa. Ei tästä pimeästä sydäntalvesta jaksa edes valittaa, mutta pimeää on kun ei ole lunta ja kuukin pienenee pienenemistään ja aurinkoa en muista nähneeni kun viime viikolla Turussa. Kynttilät ja koristeet tulevat tarpeeseen.

Seimiasetelmassa meillä olisi leikkiaasi ja muovilampaita, ja Maria ja Joosef kipsiversioina. Kumasista ostettiin kevättalvella kolme viisasta miestäkin, puuveistoksina, mutta minnekähän minä olen ne piilottanut? Jos pojat alkavat kiipeillä seinillä ennen aattoa, voin ehkä laittaa heidät rakentamaan tallin ja seimen?

Ei kommentteja: