torstai 31. lokakuuta 2013

Lukis jos kerkeis

Niin se ajankäyttö. Tämä päivä alkoi nuorimmaisen viennillä kerhoon ja pikkuauton viennillä huoltoon. Jatkui sillä että puoliso noukki kyytiin ja menimme hakemaan peräkärryn täydeltä polttopuita. Eilen olimme ehtineet viemään peräkärryssä maanneet lehdet kaatopaikalle. 180kg. Kotia taas vähän hoidettu.

Onneksi työn puolesta ei vaadita kovin laajaa ajankäyttöä, vain tarkaan harkittuja täsmäiskuja sähköpostitse ja aineistonkäsittelyn parissa.

Harrastepuolella ärsyttää kun näköjään pitää valita uppoutuva lukeminen tai ahkera liikunta. Viime syksynä huomasin miten liikunnan lisääminen jätti pois lukemisaikaa tai ainakin -energiaa. Nyt kun on niin paljon kiinnostavaa hyllyssä näihin doulahommiin liittyen, huomaa tarttuvansa sen irrallisen 20 minuutin aikana kirjaan eikä niinkään tehokkaaseen jumppaharjoitteeseen. Olen minä onneksi niitäkin jonkin verran tehnyt, mutta vähän niin kuin ylläpitomielessä, ei niillä tähän tahtiin kunto kohoa.

No, jos lukisi muutaman kuukauden ja sitten taas olisi innokas liikkuja.

Ja kun lukulistalla on niin paljon kiehtovaa teosta vauvuudesta ja vanhemmuudesta, muu lukeminenkin jää. Jos olisi pohjattomasti aikaa, lukisin varmaan tuon pinon jonka olen Jyväskylän ja Rovaniemen kirjastoista haalinut. Siis kiintoisan yhteiskuntatietelliset kirjoitusvalikoimat "Väärin ajateltua - puheenvuoroja herruudettomasta yhteiskunnasta" ja "Anarkismi, avantgarde, terrorismi". "Toisenlaisen maailman manifesti" joka kertoo Attac -järjestön kymmenvuotisesta taipaleesta tuli melkein kokonaan selattuakin, se oli sen verran lyhyt. Mutta saako sanoa että se oli tooosi kapulakielinen ja tylsä, vaikkei aiheesta olisi näin osannut päätellä? Lisäksi olisi hyllyssä taatusti viihdyttävät Kate Atkinsonin "Kaikkein vähäpätöisin asia" ja Henning Mankellin "Pyramidi".

Mutta lyhyen tähtäimen tarkoitus on että syksyn aikana lukulistalle alkaisi hiljalleen päivittyä suomen- ja englanninkielisiä kirjoja muun muassa imetyksestä, synnytyksestä ja hoivaamisesta.

Ei kommentteja: