perjantai 11. lokakuuta 2013

Ei-ihan-arvovapaata

Tiistaina työskentelyä kotitoimistolla ensi vuoden rahoituksen haun ynnä muun etäisesti tieteellisen parissa. Siinä sivussa otin kansion ja keräsin yhteen kaiken paperisälän jota olen kerryttänyt näihin doulauksiin ynnä muuhun vapaaehtoishommaan liittyen. Siitä tuli paksu kansio. Ja vähän pohdin päässäni miten ja millä aikataululla jatkaa esim. kouluttautumista.

Keskiviikkona pidin reilusti vapaapäivän kaikesta edes etäisesti tieteeseen liittyvästä ja olin kuusi tuntia leikkimässä kotidoulaa ystäväperheen luona. Kokkasin, juttelin, söpöstelin vauvaa. Imetystukea en osannut antaa kuin ihan vähän. Eli kouluttautumista varmaan tarvitaan lisää.

Torstaina eli eilen oli sitten pitkä päivä akateemisella hiekkalaatikolla - Suomen Akatemian ensi vuonna avautuvaa arktista tutkimusohjelmaa valmistelevassa "tutkivassa työpajassa". 150 kollegaa joista osan tunsin pitkältä ajalta ja läheisesti, osan nimeltä, osaa en ollenkaan. Jakauduttiin keskustelemaan erilaisista aiheista, itse olin ryhmässä "Hyvä elämä pohjoisessa". Ei ollut ihan arvovapaa keskustelu. Tosi mielenkiintoisia tieteenala- ja yhteistyökuvioita voisi kehitellä ja rahanhakuun jonkin verran panostaa. Jos vaikka saisi jatkaa mielekkään ja aikataulultaan vapaamman työelämän piirissä.

Joo, jonkinlainen arvokeskustelu on käytävä itsensä kanssa ja kartoittaa ne kuuluisat voimavarat ja aikaresurssit, kunhan ensin selkenee ensi vuoden rahoitus- ja työkuviot ja sitten sen jälkeen seuraavien vuosien. Kaikkea olisi kiva tehdä. Melko montaa asian jopa aion tehdä. Mutta kaikkea ei voi tehdä sataprosenttisesti ja yhtä aikaa.

Ei kommentteja: