keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Vailla varasuunnitelmaa

Ihan vähän hirvittää tuo pe-la -ajanjakson suunnitelma. Normaalisti on kaikenlaisia backup -verkostoja ja varasuunnitelmia, mutta nyt kaikki kaatuu jos puoliso myöhästyy koneenvaihdossa maailmalla. No miksi se myöhästyisi.

Ensi vuoden rahoitusta varmistellaan. Jos jostakin käsittämättömästä syystä tähän tulee mutkia, sitten sitä vasta ollaankin vailla varasuunnitelmaa.

Tai en nyt tiedä. Muun ohessa kun on näitä synnytys- ja doulahommia pohtinut ja lukenut ja sen toisen Jyväskylästä doulakoulutuksessa olleen kanssa jutellut, ei tuntuisi ollenkaan hullummalta jos ensi vuonna ja senkin jälkeen olisi hiukan vähemmän työaikaa lusittavana. Keksisin muutakin tekemistä. Vaikka sitten tarvittaisiin kyllä melkoinen varasuunnitelma menojen pienentämiseksi.

Toisaalta ja toisaalta. Syksyisin on aina käynnissä kuhina tutkimushankkeiden suunnitelmien parissa ja rahoitustilaisuuksien kartoittamisessa. Muidenkin kuin periaatteessa jatkuvien hankkeiden viimeisen vuoden rahahanojen väännön. Aika pian avautuu kiehtova ja laaja ja paljohkosti palkkarahaa jakava ja tutkimusmahdollisuuksia avaava tutkimusohjelma. Sellainen aina voimistaa innostusta työtään kohtaan, nimenomaan sitä tutkimustyötä kohtaan. Jos hyvällä porukalla saisi aikaan heurekamaisen ja tuoreen hankesuunnitelman? Tai ainakin tylsemmän varasuunnitelman?

Ja kaiken työ- ja kotihässäyksen takia menee kotiseurakunnan taatusti mielenkiintoinen koko viikon kestävä tapahtuma ihan sivu suun. 


Ei kommentteja: