sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Rakennusmatkan raportteja, päivä 1

maanantai 21.2.

Aamuherätys lintuihin ja sirkkoihin. Unisina ja hiukan jäykkinä herättiin Afrikan aamuun. Kuumaa ja kosteaa. Tytöt ottivat kuvia kaikesta - liskoista, hämähäkeistä, linnuista.

Pari tuntia odoteltiin taas lähtöä, mutta sitten oli edessä upea ajo kolmasosan Ghanasta läpi. Ihmisiä, kyliä, Vodafone-, MTN-, tai Zainin väreillä maalattuja taloja, savitaloja, hidastetöyssyjä, myyntipöytiä, vuohia, ihmeellisiä kojujen ja kauppojen nimiä, hajonneita autoja tienvarsilla. Autontorvet soivat liikenteessä ikään kuin keskustelusävyyn. Ensimmäisellä vessatauolla kuski nosti apumiehen kanssa meille WC:n huuhtomisveden pihakaivosta. Seuraavalla tauolla tyydyimme palvelusta nolostuneina "Public urinal" -paikkaan, jossa oli sitten betoninen lattia jossa oli viettävä oja keskellä. Vuoristoalueen yli ajettaessa nähtiin kasvavana okraa, kaakaota, ananaksia, erilaisia banaaneja, kassavaa, maissia, papaijaa ja paljon kaikenlaista puuvartista elämää.

Matkalla näimme myös pelottavia tukkirekkoja, joiden lastina oli jättitukkeja (ja tukit saattavat arvaamatta romahtaa tielle, yksi ryhmästämme oli nähnyt tällaista tapahtuvan). Kirkkojen kylttejä tuhkatiheässä. Myös adventtikirkkojen - tämä suuntaus on täällä suuri ja merkittävä etenkin terveydenhuollon järjestäjänä.



Tällä mentiin

Offinso, Bakana Hotel

Matka oli pitkä ja nähtävää riitti. Kumasi oli tosi iso, mutta kunnialla pääsimme läpi ja perille Offinson kylään/pikkukaupunkiin. Tuntui hyvältä nähdä tuttuja naamoja, syödä (vaikka tytärtä oudohkot ruoat epäilyttivätkin) ja LEVÄTÄ. Huoneessa oli tuuletin ja ilmastointi, jota ison osan ajasta toimivatkin. Valot menivät illalla pariin otteeseen ja ulkoilevat tytöt saivat heti kiinnostuneita ihmisiä ympärilleen. Perillä siis ollaan!

Salmiakkia, othellopeli ja pesumahdollisuus. Kukot kiekuilee, ihmisten äänet kaikaa siellä täällä. Kello on noin 19. Ulkona on pimeää, käymme kohta nukkumaan.

Ei kommentteja: