perjantai 24. elokuuta 2012

Esineet kiukuttelee

Luen paraikaa Fred Vargasin aivan pöhköä ja oikein suositeltavaa dekkaria (Dekkari? Historiallinen jännäri? Ihmissuhdekirja? Humoreski?) Painu tiehesi ja pysy poissa. Aivan kuten Jossilla on joskus huonoja päiviä esineiden kanssa, mökin esineistö ei oikein ollut eilen kanssani samalla aaltopituudella. Vesipumpun käynnistysnaru katkesi (Taas! Reklamaatio korjaajalle heti illalla!), kaasujääkaappi ei tahtonut käynnistyä ja uuni savutti. No, tuli vettä kantamallakin, saunassa oli lämmintä ja ulkona kylmää eli uuni ja jääkaappi olisivat olleetkin turhaa ylellisyyttä.

Mökkielämän lisäksi olen kuunnellut niin paljon Veikko Huovisen 50-luvulle sijoittuneita jutusteluja, että asenne on hiukan 50-lukulaistunut ja juuri nyt nykyelämä kosketusnäyttöineen, koirien kiinnipitosääntöineen ja liukuportaineen tuntuu kovin rajoittuneelta. Hyvä muistaa tässä kohden, että aidolla 50-luvulla minulla olisi paljon vähemmän aikaa lukea enkä ainakaan pystyisi yhtä sujuvasti suhaamaan töihin puolen Suomen halki.

PS. Tein hienon analyysin vuoden aikana luetuista kirjoista ja aloitin seuraavaa vuodenkiertoa varten jo uuden lukulistan. Voi olla, että 2011-2012 lista vielä elää, mutta sieltä voi jo nyt huvikseen käydä katsomassa viisi viiden tähden kirjaa, joita suosittelen. Niistä kaksi on lasten kasvatukseen liittyvää, yksi scifiä, yksi matkakirja ja yksi juttukokoelma.

Ei kommentteja: