perjantai 14. elokuuta 2015

Läpileikkaus suomalaisesta kouluelämästä aiheuttaa lievän jet-lagin

Elämme tämän vuoden harvinaisella aitiopaikalla. Meillä on lapsia neljällä eri kouluasteella! 6-vuotias nuorimmainen on siis kunnallisessa eskarissa (pienenä mutta innokkaana), siinä  koulun naapurissa ja kirjaston yläkerrassa. 11-vuotias on alakoulussa, viidennellä luokalla (toistaiseksi ihan innokkaana, odottaen uusia oppiaineita ja iloiten pikkuisesta kummioppilaastaan jonka eilen sai). 14-vuotias on yläkoulussa, kasilla (mielenkiintoinen ikä ihmisen elämässä, mutta muistaa poika ainakin toistaiseksi kohkata upouudesta koulurakennuksesta ja olla aiheestakin ylpeä siitä että hän on tukioppilas). Ja 16-vuotias aloitti lukion. Kesän jäljiltä unirytmi sekaisin, uusiin ihmisiin, paikkoihin ja toimintatapoihin totutellen. Koska kyseessä on IB-versio, kaikki on uutta puolisolle ja minullekin. Ekalla jaksolla heillä on rautaisannokset opintojen ohjausta, ruotsia, äidinkieltä ja matematiikkaa (englanninkielisestä kirjasta). Kuulemma jännää ja kivaa, mutta väsyttävää. Taatusti!

Olin ottanut koulujenalkuviikon lomaksi, sillä siihen kuuluu aikamoinen pläjäys kaikkea tämmöisessä vähän isommassa perheessä. Muun muassa lievä tai lievää pahempi jet-lag myös aikuisilla, kun pitää yhtäkkiä ruveta heräämään seitsemältä.

No käydään viikonloppuna osan porukasta kanssa sukulaisen luona synttäreillä, ja jätetään sitten puoliso pärjäilemään kalenterien ja lukujärjestysten kanssa viikoksi. Pohjoisessa odottaa toiseksi viimeinen päivystyskeikka!

Ei kommentteja: