tiistai 11. elokuuta 2015

Orientaatiota

On siis orientoiduttu olemaan taas tovia pidempi hetki kotona. Pitkälti kotitöitähän se on.

Kokattu. On tosi hassua, miten iso IDENTITEETTIKYSYMYS tuntuu olevan se, opettelenko laittamaan uusia ruokia, ehkä jopa aikaisemmin tuntemattomista ruoka-aineista (munakoiso? savupaprikajauhe? valkosipuli!).

Tähän liittyen: poimittu herukat ja käyty takapihan ulkopuolella kolmen mustikkalitran verran. Jopa 11-vuotiaat, yksi oma ja yksi naapurista, poimi minulle vähän marjoja kun lupasin palkkaa. Kasvimaamme on tänä kesänä lähinnä huono vitsi, mutta tulee sieltä salaattia ja ehkä jotain yrttiä.

Aloitettu ikkunanpesu. Tätä ei ihan päivässä jaksa urakoida, ikkunoita on sen verran. Ja niiden luokse pääsy vaatii raivaamista melkein joka huoneessa (kun muun muassa keittiössä meillä on edelleen menossa puolison ja 14-vuotiaan balsalennokkiprojekti!).

Koetettu hahmottaa kuka menee kouluun milloinkin ja minnekin. Tänään heräsimme, suurin osa perheestä, keskellä yötä seitsemältä ja YKSI ESKARILAINEN lähti eskariin ja YKSI ALAKOULULAINEN viidennelle luokalle ja YKSI YLÄKOULULAINEN kasille. Huh huh.

Orientoitumisessa on pientä hapuilua ihan jo siinä, muistanko olevani Keski- vai Pohjois-Suomessa. Luin lehdestä juttua jostain ravintolasta, joka on Äänekoskella. Ihmettelin aikani miksi lehdessä puhutaan paikallissävyyn jostain joka on niin kaukana etelässä. Ennen kuin keittiönpöytä otti muutaman kierroksen ympäri Suomea ja asettui oikealle kohdalleen. Ei Napapiirille, vaan ihan siihen Äänekosken viereen.

Ei kommentteja: