perjantai 7. elokuuta 2015

Lukemattomia kirjoja, marssimattomia miekkareita

Palautin syvään huokaisten Rovaniemen kirjastoon pari yhteiskunnallista pamflettia ja pari laatukirjaa, kesken luvun tai kokonaan avaamattomina. Täytyy olla aika vetävää tavaraa, ennen kuin tänä kesänä pääsen viimeiselle riville asti. Olen nimittäin monta kuukautta lukenut puhtaasti OMAKSI ILOKSENI! (Juuri nyt Pasi Ilmari Jääskeläisen novelleja ja Haruki Murakamin kirjaa juoksemisesta.)

Olin tämänkertaisen lyhyen pohjoisen työpätkäni viimeisessä työvuorossa keskiviikkoillasta torstaiaamuun, ja harmitti. Kerrankin olisi kotipaikkakunnalla ollut mielenosoitus, johon olisi uskaltanut ja halunnut mennä. Erityisesti ilahdutti mieltä, että anarkistiselta pohjalta lähtenyt tapahtuma veti yli tuhat osanottajaa. Ehkä porukka aktivoituu poliittisesti niin, että vappunakin viitsii lähteä liikkeelle?

Tulin kotiin, lomalle. Nuorimmaisella viimeinen hoitopäivä ennen eskarin alkua. Ensi viikko on budjetoitu koulun alulle, vuorokausirytmin keikauttamiselle, kodin hoitamiselle, pienille kirjoitustöille. Syksyn kalenterin järjestämiselle, ja omien velvoitteiden priorisoinnille. Mahdollisesti jopa syksyn työkuviot selkenevät pikkuisen. Hyvä niin.

Ei kommentteja: