tiistai 18. heinäkuuta 2017

Miellyttävä taantuma

Menossa kaksi viikkoa, kun itse saa enimmäkseen olla kotona ja hoitaa pieniä kotihommia, laittaa ruokaa, ja naputtaa välillä vähän käsikirjoitusta eteenpäin. Lapset menevät sinne tänne.

Tällainen väljä puoliloma mahdollisti sen, että sain otettua itseäni niskasta kiinni ja lähteä kuin lähteäkin viime lauantaina käymään päiväseltään (tai iltaseltaan) kotipaikkakunnalla. Siellä on vuosittaisten iskelmäjuhlien aikana vuosittain ikäkausitapaamisia, meidän -75 vuonna syntyneidenkin tapaamisia on ollut tätä ennen jo pari kertaa. Aikaisemmin ei ole muka ehtinyt tai jaksanut tai uskaltanut lähteä mukaan.

Oli pienimuotoista mutta kivaa. En tietenkään olisi uskaltanut mennä, jos paras ystäväni, serkkuni ja taannoinen luokkakaverini ei olisi myös mennyt. Mutta oli siellä tusinan verran muitakin. Joitakin outoja, ja sitten joitakin entisiä luokkakavereita. Joidenkin kanssa kommunikaatio tuntui yhtä piikikkäältä kuin ennenkin. Joidenkin kanssa tuntui heti tutulta ja helpolta. Ilmeisesti muutos on näennäistä ja parikymmentä vuotta pyyhkiytyy helposti pois.

Ei kommentteja: