keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Kesä on parasta elokuva-aikaa

Kulutamme miellyttävää kesäviikkoa - vanhimmainen on mummin ja papan koiraa hoitamassa, nuorimmainen lastenleirillä ja kotona puoliso, minä ja pojat. Laiskoillaan, katsotaan elokuvia, tehdään kevyesti töitä. (Sukuvelvoitteetkin on aika hyvin hoidettu, kun mummun kanssa oltiin paitsi mökillä, myös Nilsiässä herättäjäjuhlilla - perinteikästä menoa, tungosta broilerikastikejonossa, nuorimmainen pelasi futista mutta myös veisasi.)

Jännä että nuorimmaisemme on jo leirikypsä. Muistan kesän 2011, kun nyt 13v oli 7v, ja pojat olivat leirillä. Silloin kotona olimme vain kaksi tyttöä ja minä, ja pienimmäinen oli pieni ja nukkui paljon - minä ja vanhimmainen valvoimme ja katsoimme silloinkin elokuvia.

Nuorimmaisen leirillä on ollut kuulemma ihanaa. Ihanaa. Meillä on ollut katsottavana Ihmeotukset ja niiden olinpaikat (ällistyttävän hyvä, vaikka en pitänyt yhdestäkään Potter -filmistä), Independence day II (elokuvana keskinkertainen, mutta vanhojen hahmojen mukanaolo entisissä rooleissaan oli mainiota), Ex Machina (puhutteleva ja mieleenjäävä, tosi intensiivinen psykologinen scifi -tarina) ja Lego Batman (hehee). Jäljellä vielä ainakin Arrival (lisää psykologista scifiä) ja Hidden figures (mustat naiset NASAn matemaattisina apulaisina). Japanilainen uusi piirretty Your name olisi kiva nähdä, mutta ehtineekö, ja löytäneekö sitä paikallisesta vuokraamosta.

Ei kommentteja: