keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Ajokortteja opetusluvalla

Meillä on tuo yksi täyttänyt 18v ja toinen seuraa kahden vuoden päästä perässä. Ja kolmas ja neljäskin kymmenen vuoden sisään. Olemme olleet kovasti sitä mieltä että meillä ei kerta kaikkiaan ole varaa kustantaa lapsille ajokortteja. Mutta sitten toisaalta olisi hurjan kätevää, jos heillä sellaiset olisi... ja kun heitä on noin montakin, alkoi opetusluvalla opettaminen tuntua järkivaihtoehdolta. Muuten ehkä ei tuntuisi, mutta kun tuo puoliso on liikenteessä äärimmäisen paljon, on siellä suhteellisen rauhallinen, opettaminen tuntuisi hänestä luontevalta, ja lapsilla ei ole mitään sitä vastaan. (Ei puhuta siitä, että opetuslupaopettajan ohjekirjassa ollut lause "ajo-opetus tarjoaa mukavia yhdessäolon hetkiä teini-ikäiselle ja vanhemmalle" on herättänyt monilla sen kuulleilla hysteerisiä naurunpurskahduksia...)

Saatiin siis heinäkuun hiljaisina viikkoina aikaiseksi aloittaa tämäkin projekti. Laitan sivupalkkiin "Ajokortti -projekti" nimisen listauksen. Kerrytän sinne hiljalleen asioita, mitä kahden lapsen ajokorttiopetukseen kuuluu, kahden vuoden aikana. Toistaiseksi puoliso on käynyt teoriakokeessa ja sai juuri Trafilta virallisen luvan alkaa opetus. Autoon on hommattu koomisen näköisen lisäjarru sekä -peili. Opetuksen sisältöjä on hiljalleen hahmotettu.

Kätevää on se, että teoriakoetta puolison ei tarvitse uusia ennen kuin seuraava uhri tulee ajoharjoitteluikään - samoin autoon tehdyt muutokset voivat olla paikoillaan kaksi vuotta. Ja ensi kesänä meillä on teoriassa huushollissa neljä kuskia (puoliso, minä, nyt harjoitteleva 18v sekä ensi kesänä harjoittelun aloittava, silloin 17v).

Ei kommentteja: