perjantai 28. heinäkuuta 2017

Kesäkirjoja

Kesäkirja? Tulin ajatelleeksi, että tämä kesän kesäkirja taitavat olla Larssonin Millenium -trilogian dekkarit. Sen verran syventyneenä ja tiiviiseen tahtiin olen niitä pari viikkoa lukenut. Kesäkirja lienee siis joku kirja tai kirjasarja, jonka ahmii jonakin kesänä, mielellään kiireettömän ajan vallitessa, ja joka tavallaan tuo aina jälkeenpäin mieleen tiettyjä kuukausia elämästä, paikkoja, kaikkea muuta mitä lukemisen aikaan teki.

Sen tiedän, että viime kesän kesäkirja oli Atkinsonin Elämä elämältä. Ja sitä ennen muistan kahtena kesänä syventyneeni, lähinnä Rovaniemellä ja mökillä, Murakamin Norwegian Woodiin (muistan selvästi kaksikin sohvaa, joilla kirjaa luin, ja valon, ja sään, ja tuntee) ja Ishiguron Ole luonani aina -kirjaan.

Mutta olikohan aikaisempina kesinä selkeitä kesäkirjoja? Pitää katsoa lukulistoja.

Kesä 2013 oli se kesä, kun luin lähinnä raskaus/synnytys/imetyskirjoja... ja "kevennykseksi" yhteiskuntakritiikkiä. Ehkä utopiasosialistisia tekstejä koonnut kirja oli sen vuoden kesäkirja. Ainakin muistan paikan ja fiiliksen jolla sitä luin, ja se kuuluu jotenkin just tuohon vuoteen.

Vuoden 2012 kesällä "kahlasin" pinon äänikirjoja, ajaessani Rovaniemelle ja takaisin. Etenkin Huovisen klassiset Kylän koirat ja Hamsterit vievät tuohon kesään.

Aikaisempia kesiä en muista. Paitsi että kesällä 2009 luin Beck -dekkareita, kun nuorimmainen oli vauva.

Ei kommentteja: