tiistai 17. heinäkuuta 2018

Raportti

Täytynee raportoida miltä tuntuu kun operaatiosta on viitisen päivää.

Leikkaus meni hyvin, suunnitellusti. Nukutus ja siitä heräileminen oli mielenkiintoinen kokemus, ei mitenkään paha. Olin sairaalalla melko tasan vuorokauden; ensimmäiseksi yöksi jäin mielelläni "valvottavaksi" ja olihan siinä vähän pahoinvointia ja aineenvaihdunnan herättelyä ekoina tunteina. Kiva oli kuitenkin tulla kotiin nukkumaan, suihkuun, ja syömään mielekkäämpää ruokaa (muutakin kuin sosekeittoa,  jugurttia ja makeita mehuja). Ekat päivät tuntui aika epämukavalta ja piti muistaa ottaa kipulääkkeitä säännöllisesti ja huolehtia tikkien peitteenä olevista teipeistä ja siitä mitä söi ja joi jne. Yöuni oli hyvin katkonaista. Ja päivällä piti koettaa olla oikeasti jouten, mitä nyt kävellä huoneesta toiseen säännöllisesti. Siinä mielessä jalkapallon loppupäivät ja nuorten yleisurheilun MM-kisat osuivat hyvään saumaan.

Nyt on ollut jo pari päivää normaalimpi olo. Vatsaa täytyy varoa ja kurottelua ja kyyristelyä, mutta olen käynyt pienillä kävelyillä (kunhan helle helpottaa illalla kymmeneltä) ja nukkunut paremmin. Kotitöihin tekee mieli tarttua hissukseen (ja sehän vaan edistää paranemista). Lääkkeet otan enää aamuin illoin. Autolla ajoin Prismalle ja takaisin eikä tehnyt pahaa. Eli toipuminen sujuu tällä hetkellä ilman yllätyksiä. Täytyy muistaa ottaa iisisti että sama meno jatkuisi. Olen kuitenkin vielä pari viikkoa sairaslomalla, ja olisi osattava olla.

Olkoon suunnitelmissa siis pysyä pois koneelta! Kävellä mutta myös levätä. Välttää helteen haittoja ja juoda paljon, syödä edelleen hedelmiä niin paljon kuin vaan kykenen. Lukea edelleen hölmöjä dekkareita mutta mikäpä jottei myös jaja-siskoja. Sopivasti koukutuin eilen Areenasta löytyneeseen The Tunnel -versioon Sillasta. Nuorimmainenkin tulee illalla kotiin. Hänen kanssaan on tarkoituksena kahlailla uimarannoilla ja pelata Agricolaa. Loppuviikosta seuraamme Kalevan kisoja. Eli mukavaa ja kevyttä kesätekemistä ja stressin välttelyä olisi tarkoitus tehdä tämä sairasloma.

Mikä ettei sen jälkeenkin?

Ei kommentteja: