torstai 21. elokuuta 2014

Vihreää valoa

No jee jee, työterveyshoitaja soitti ja kehui että nyt on hemoglobiini 129 ja rautavarastot taas kunnossa ja että ei tarvii kontrolloida ennen kuin joskus vuoden päästä ja varmaan riittää jos joskus kevättalvella syö jonkun kuurinomaisen raudan ja muuten vaan pitää huolen rautapitoisesta ravinnosta.

Ei ole oikein tekosyitä (muita kuin ajan ja viitsimisen vähäisyys) ruveta ottamaan taas liikkuminen oikein kunnolla osaksi elämää. Mukavaahan se on, näin muistelen esim. viime syksyltä. Laitetaan ensi viikosta alkaen sivupalkkiin joku 12 viikon liikkahaaste taas itselle. Rastin saa, jos viikossa on ollut 4-5 liikuntahetken sisältävää päivää. Liikuntahetkeksi menköön työmatkapyöräily, uinti, jumppatunti tai muu liikunnallinen meno, tai esim. hiitmamas -sivustolta kaivettu päivittäinen (lyhytkin) harjoite. Katsotaan jos taas innostuisin.

(Syksyllä 2012 tehtiin lasten kanssa sellainen aivan mahtava liikuntaa aloittelevan excel -työkalu. Pitäisikö se ottaa käyttöön? Siihen koottiin 262 erilaista liikuntamuotoa (joltain nettisivulta ne tuli, ja osa omasta päästä). Sivu arpoo satunnaisesti kolme muotoa joka kerran kun sen avaa. Ideana on, että esim. viikon aikana kokeilisi ainakin yhtä arvotuista lajeista, vaikka soveltaen ja omalla pihalla. Kaivoin työkalun esille, ja - ootas nyt - se arpoi YHDISTETTY, VUORIKIIPEILY ja KAUKALOPALLO. )

Ei kommentteja: