tiistai 7. syyskuuta 2010

Uuneja ja sähköuuneja

Olen tehnyt tämän päivän luentojen viilausta kotona. Teoriassa luennot ovat ihan hyvät. Käytäntö nähdään perjantaina. Samalla vahdin nuohoojaa. Nuohooja teki kaikkensa murheenkryyniuunimme kanssa. Yhdessä päätimme, että kyllä se nyt lähtee vetämään. Raportoin tämänkin käytännön ilmenemästä myöhemmin.

Päivä on kaunis. Pian koetamme käydä tyttären kanssa vielä katsastamassa auton. Aina sitä saa uusia kokemuksia. Tällä hetkellä kuuntelen, kun viides- ja kolmasluokkalainen saavat pianonsoiton opetusta ihan kotona. Jos tämä alkaisi sujua näin, olisi helppoa ja kätevää opastaa lapset musiikin tielle. (inä en ole mikään musiikin ihmelapsi, mutta puoliso soittaa auttavasti mitä tahansa. Hänestä olisi mahtavaa, jos jälkikasvukin ainakin yrittäisi. Ja nuo kaksi vanhinta ovat innokkaita yrittämään. Ongelmana on ollut kuljetukset - tällä porukalla ja näillä menojen määrillä ei enää soittotunneilla juosta.)

Syksy on alkamassa, sen huomaa kun katsoo kodin työhuoneen ikkunasta koivun lehtiä. Kellastuvat, mokomat! Kohta se taas alkaa, haravointi.

Toinen syksyn merkki tuli jo pari viikkoa sitten, kun poikien huoneessa olevan yösähköllä lämpenevän uuninrohjon kylkeen kiinnitetty termostatti naksahti päälle, ekan kerran toukokuun jälkeen. Se on sitten taas kerran takana, se puutalossa asujan ja sähköllä lämmittäjän halvan elämän aika vuodesta.

Ei kommentteja: