perjantai 10. huhtikuuta 2020

Koronakevät 2020: 16.3. maanantai

Kaikkea kansaa suositeltiin jäämään etätöihin.

Ja illalla pääministeri Sanna Marin luki tasaisella ja rauhallisella äänellä mitä hallitus oli päättänyt suomalaisten suojaamiseksi tehdä. Poikkeuslaki laitetaan voimaan keskiviikosta 18.3. alkaen. Moni asia on sen jälkeen kielletty, peruttu tai kiinni.

Kuulostihan se kylmäävältä. Yli 70-vuotiaat kehotettiin eristyksiin, onhan tämä tauti nimenomaan vanhoille paha. Uimahallit: kiinni. Urheilupaikat: kiinni. Koulut: kiinni!! Niin se siis on mahdollista Suomessakin.

Kirjastot: kiinni!!!

Tässä vaiheessa meni suora lähestys kiinni ja olin jo menossa kirjastoon. Sinne mennessäni kävin ostamassa pikajuoksupiikkarit. Jos kerran harrasteet menevät tauolle, vaivalla aloitettua ja iloa tuottavaa yleisurheilua voinee jatkaa kuitenkin itsenäisesti.

Toisetkin olivat kuulleet että hengen elämälle tärkein julkinen palvelumme, kirjasto, on menossa kiinni. Mieltä lämmitti nähdä kanssaihmisten jonottavan lainausautomaateille hamstratut kirjapinot syleissään. Tuleviksi viikoiksi on hyvä hakea aikakauslehtiä laidasta laitaan, dekkareita, sci-fiä, vakavampaakin sisältöä. Erin Hunterin Soturikissat oli melkein kaikki jo hamstrattu muihin perheisiin, mutta sain haalittua muutaman kappaleen nuorimmaiselle.

Ei kommentteja: