keskiviikko 3. elokuuta 2016

Syyskesän merkkejä

On hyväksyttävä että kesä vaihtuu syyskesäksi. Yöt pimenevät, ja kohta sen ottaa jo luonnollisena asiana. Yölaulajat ovat hiljentyneet, mikä on omille yöunille plussaa.

Koulut alkavat jo ensi viikolla (!) eli elämme viimeistä hajaannuksen viikkoa nyt kun se vielä on mahdollista. Yksi on mummulassa (nuorimmainen), yksi meni tänään Savoon serkulleni "kesätöihin" auttamaan lehmien ja lapsien kaitsennassa (15-vuotias) ja vanhimmainen viettää suurimman osan ajastaan tallilla.

Nuorimmaisen kanssa on pakattu koulureppu (ei kai se nyt voi tapahtua liian aikaisin?), katsottu syysvaatteet ja käyty kertaalleen kävelemässä koulumatka. Koulu ja reittihän ovat neidille tuttuakin tutummat. Jännitystä aiheuttaa lähinnä se, että koululle menevä iso tie tulee olemaan remontissa vielä monta viikkoa, ja turvallisin reitti vaihtelee varmaan päivittäin. Lupasimme että kävelemme hänen kanssaan sen aikaa, että remontti pääsee hyvään vaiheeseen. Ja onhan tässä isoveli naapurissa asuvine kavereineen, jotka voi sen jälkeen velvoittaa koulumatkaseuraksi.

Ei kommentteja: